Sortiranje po:
Izaberite kamen:

0.00 - 1500000.00

Vereničko prstenje

Pronašli ste onu pravu, i apsolutno znate da je idealna za Vas. Još samo da pronađete i jedinstveni prsten koji će biti savršen za njenu ruku!

Odakle krenuti i kako uskladiti Vaše želje i mogućnosti?

Zlatara Tanasković je pravo mesto gde se spajaju magija, tradicija i veština. Od 1995. sa entuzijazmom nastavljamo umeća starih, iskusnih majstora stvarajući moderne, klasične, kao i ručno rađene komade nakita.

Bilo da je Vaša želja vereničko prstenje belo zlato, dizajn sa brilijantima, ili možda prsten sa dijamantima, kod nas ćete pronaći sve.

“Divno…,” pomislićete, “ali ovakvo prstenje je preskupo. Gde naći vereničko prstenje povoljno?

Ne brinite, kod nas Vaši snovi lako postaju stvarnost. Mi izlazimo u susret Vašim željama i mogućnostima kada je u pitanju vereničko prstenje i cena, gledajući da napravimo kompromis, ne zakidajući na kvalitetu i dizajnu.

...
23
...
23

Podela vereničkog prstenja po kategorijama

Naše prstenje je savršene izrade u svim detaljima, atraktivno i glamurozno - ono slavi ljubav u svim svojim formama. Naše kolekcije plene lepotom i stilom izrade, i s obzirom na bogatu ponudu, možete da izaberete komad koji Vam najviše odgovara:

Verenički prsten treba da bude nežan, suptilan i različit od drugog prstenja. Njegov jednostavan kružni oblik pokazuje ljubav koja nema kraja.

Danas se verenički prsten radi u različitim bojama. Može biti: beli, žuti, u kombinaciji boja (belo-žuti, belo-crveni, žuto-crveni), matiran, peskiran ili obogaćen dragim ili poludragim kamenjem, ali mora biti prefinjen, sa ukusom odabran i praktičan.

Zašto praktičan?

To je prsten koji treba da se nosi svaki dan u svim odevnim kombinacijama i prilikama. Zato on mora biti kvalitetan (nežan, a jak). Po kvalitetu kamenja, brilijant i dijamant su najsolidniji, stoga je preporuka da upravo oni budu u vereničkom prstenu. Oni simbolizuju poverenje, odanost, večno partnerstvo i ljubav. Takođe, dijamant je simbol čistoće i pojačivač energije.

Treba imati u vidu da se verenički prsten nosi dugi niz godina. Sav ostali nakit se menja, ali verenički prsten i burma ostaju stalno na ruci. Zbog toga, verenički prsten treba da bude vrlo kvalitetno napravljen, jednom rečju, trebalo bi da bude UDOBAN.

Najčešća pitanja i odgovori za vereničko prstenje

Da li da kupim verenički prsten od belog ili žutog zlata? +

Naše zapažanje je da se danas 95% prstenja proda u belom zlatu. Na Vama je da procenite kakav nakit dama najviše koristi, da li je to belo ili žuto zlato. Prema tim parametrima donesite i odluku.

Kako da odredim obim prsta devojke koju treba da verim?+

Najlakši način je da napravite malu pozajmicu njenog prstena, ali to mora biti prsten koji joj odgovara (paše). I naravno, mora biti sa leve ili desne ruke domalog prsta, nikako sa srednjeg prsta, jer se na tom prstu verenički prsten ne nosi. Od pomoći Vam može biti i neki pouzdani insajder, iskoristite nekoga od poverenja ko je u njenoj blizini da Vam pomogne!
Iskoristite ovaj merač papira kako biste odredili veličinu vereničkog prstena

Na kojoj ruci se nosi verenički prsten?+

Naše dame verenički prsten nose do malog prsta leve i desne ruke. Ali po nekom pravilu verenički prsten bi trebalo nositi prvo na desnoj ruci domalog prsta, kako bi sačuvao mesto za burmu. Pa kada se obavi čin svetog venčanja, verenički prsten se prebacuje na levu ruku domalog prsta, dok burma dolazi na desnu ruku domalog prsta.

Da li je moguća zamena kamena - cirkona na vereničkom prstenu za neki dragi kamen?+

Naravno, u zavisnosti od toga koji poludragi ili dragi kamen želite da usetujemo u verenički prsten, bićemo u mogućnosti da to i uradimo - postavimo brilijant, smaragd, rubin, safir, tanzanit, morganit, akvamarin, topaz, itd...

Kada, kako i da li možemo uraditi korekciju veličine vereničkog prstena?+

U Zlatari Tanasković pružamo uslugu korekcije veličine vereničkog prstena. U zavisnosti od obima posla, korekciju veličine vereničkog prstena možemo uraditi veoma brzo, ako je hitno, to čak može biti i u roku od jednog sata. Uglavnom, korekcija traje jedan do dva dana! S druge strane, na nekim modelima prstenja je jednostavno nemoguća korekcija.

Kako da održavam moj verenički prsten?+

Najlakši način za održavanje vereničkog prstena je da ga skinete i odložite na stranu pri grubim radnjama i, naravno, ukoliko koristite abrazivna - hemijska sredstva za održavanje stana. Pogledajte više o tome na: - https://www.zlataratanaskovic.com/odrzavanje-i-ophodjenje-prema-nakitu.

Da li možete izraditi prsten po porudžbini?+

Naravno, Zlatara Tanasković izrarđuje vereničko prstenje po vašem nacrtu - porudžbini.

Koliki je rok izrade vereničkog prstena?+

Rok izrade vereničkog prstena je do dve nedelje. U izuzetnim situacijama, rok isporuke može biti duži.

Da li je posle izvršene korekcije vidljiv trag na prstenu?+

Posle izvršene korekcije na prstenu ne ostaju vidljivi tragovi intervencije.

Da li mogu vratiti verenički prsten ako dama ne prihvati veridbu?+

Prsten koji je uredno kupljen u Zlatari Tanasković ne možete vratiti posle izvršene kupovine!

Da li mogu zameniti verenički prsten, ako se dami iz nekog razloga prsten ne svidi?+

U ovom slučaju, Zlatara Tansković izlazi u susret, ali pod jednim uslovom. A to je da dama ne sme nositi/oštetiti prsten. Samo u ovom slučaju biće izvršena zamena istog za neki drugi model.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner