Sortiranje po:
Izaberite kamen:

30400.00 - 1500000.00

Vereničko prstenje sa dijamantima - brilijantima

Veridba je sigurno jedan od najznačajnijih događaja u životu zaljubljenih. Posebnost ovog čina je dodatno naglašena biranjem vereničkog prstena sa dijamantom za njenu ruku. Ovaj komad nakita treba da pleni svojom sofisticiranošću, lepotom izrade i sjajem. Zato su dijamanti i brilijanti pun pogodak za verenički prsten koji se bira sa puno pažnje - treba da bude usklađen sa temperamentom devojke, njenim ukusom i, naravno, mora biti kvalitetan.

Dijamant i brilijant se često mešaju u smislu da označavaju isto. Međutim, brilijant nastaje nakon fine završne obrade dijamanta i specifičan je po svom visokom sjaju. Kada je u pitanju odabir za verenički prsten, najbolje je da znate ukus svoje izabranice pre nego što posetite zlataru Tanasković. Kada dođete kod nas, očekujte stručnu pomoć pri izboru vereničkog prstena – mi ćemo se potruditi da nađemo savršen kompromis između kvaliteta i Vašeg budžeta, imajući na umu pri tom da je verenički prsten iznenađenje.

1
...
1
...

Vereničko prstenje sa dijamantima i brilijantima – sinonim kvaliteta i glamura

Kada je, uopšte, nastao trend poklanjanja prstenja sa ovim svetlucavim, dragocenim kamenčićima? Sredinom 15. veka u Austriji je vojvoda Maksimilijan poklonio verenički prsten sa dijamantom Meri od Burgundije. Od tada, prstenje ovog tipa postalo je veoma popularno među aristokratijom. Ostali slojevi su najčešće razmenjivali obično prstenje sa nekom ugraviranom porukom. Tek od druge polovine 19. veka nastaje verenički prsten od zlata i platine, onakav kakvog poznajemo i danas. Tada su u rudnicima Južne Afrike iskopane velike količine dijamanata što je bio preduslov za masovniju proizvodnju prstenja sa ovim dragim kamenom. Tako su postali i dostupni široj populaciji. Kako god, kao i pre 6 vekova, i danas je vereničko prstenje sa dijamantima i brilijantima sinonim za kvalitet, luksuz i glamur.

S obzirom da su brilijant i dijamant izdržljivi i otporni, a istovremeno i prefinjeni, oni predstavljaju najbolji izbor kada je verenički prsten u pitanju. Razlog je jednostavan – to je prstenje koje se nosi svakodnevno, mora biti praktično i prigodno za sve prilike i odevne kombinacije.

Izaberite pravi verenički prsten sa dijamantom ili brilijantom

Iako naizgled jednostavno, kada se nađete u zlatari gde treba da birate između nekoliko stotina modela, može vam se zavrteti u glavi. Zato je neophodno da krenete sa osnovnim predznanjem na šta bi trebalo da obratite pažnju kako biste uspešno okončali pohod na onaj pravi, poseban prsten za vašu buduću suprugu.

Evo nekoliko saveta kako izabrati pravi verenički prsten:

  • Pre kupovine budite upućeni u stil i ukus vaše lepše polovine
  • Ako se fokusirate na klasiku, nećete pogrešiti. To znači da će jednostavan prsten sa jednim brilijantom ili dijamantom biti pun pogodak.
  • Idite sami u kupovinu, kako vas nečije tuđe mišljenje/savet ne bi omeli u izboru.
  • Vodite računa o boji zlata. Ako niste sigurni da li vaša izabranica voli belo, žuto ili možda pink, opredelite sa za univerzalno rešenje – belo zlato. Sa njim nećete pogrešiti.
  • Izrada unikatnog prstena je nešto što će oduševiti vašu lepšu polovinu. Lični pečat i personalizacija su sigurno najlepši način da stavite do znanja svojoj voljenoj koliko vam znači.

Gde kupiti verenički prsten?

Jedno od najčešćih pitanja prilikom kupovine je vezano za pitanje budžeta. Kako ne biste provodili besomučno dane guglajući vereničko prstenje sa dijamantima cena, u zlatari Tanasković ćete pronaći najbolji odnos cene, kvaliteta i profesionalne usluge. Kada budete birali verenički prsten za svoju izabranicu, potrudite se da to bude pravo iznenađenje i da joj to ostane urezano za sva vremena i dugo pamćenje!

U našoj radnji ćete naći preko 400-sto modela unikatnog vereničkog prstenja sa brilijantima- dijamantima, safirima, rubinima, akvamarinima, smaragdima i još mnogim drugim dragim i poludragim kamenjem. U Zlatari Tanasković smo na raspolaganju i uvek na usluzi!

Česta pitanja i odgovori za vereničko prstenje sa brilijantima (dijamantima)

Da li nam možete korigovati verenički prsten sa dijamantima?+

Naravno, korekcija veličine vereničkog prstena sa dijamantima je u većini slučajeva izvodljiva.

Da li možete smanjiti veličinu dijamanta na vereničkom prstenu?+

U ovom slučaju sam model dijamantskog prstena diktira bilo kakve korekcije kamena.

Možete li nam ugraditi naše brilijante u vaše modele brilijantskog prstenja?+

Ne. Naše vereničko prstenje sa dijamantima je zaštićeno sertifikatom i garancijom.

Ko garantuje kvalitet vereničkog prstenja sa brilijantima?+

Kvalitet brilijanata i karatažu istih garantuje renomirana zlatarska kuća Tanasković i naši direktni dobavljači iz eminentnih italijanskih kompanija koji su u skladu sa standardima EU.

Koje su cene dijamantskog prstenja?+

Cene dijamantskog prstenja zavise od dragog kamenja koje je setovano u njih (dijamanata) i naravno od faktora koji se koristi za njihovu gradaciju ili sistema 4C.

Kako održavati vereničko prstenje sa brilijantima?+

Najlakši način za održavanje (čišćenje) vereničkog prstena sa brilijantima je odmastiti ga u toploj sapunici. Lagano ga možete oprati nekom starom četkicom koju koristite za fine stvari. Preporučujemo da pročitate tekst Održavanje i ophođenje prema nakitu

Da li se može ostetiti dijamantski prsten?+

Dijamantski prsten je u osnovi veoma nežan komad nakita, iako je u njega ugrađen dijamant. Da, može, i obavezno ga skidajte kada radite neke grubne kućne poslove!

Da li nam garancija pokriva mehanička oštećenja prstena sa brilijantima?+

Garancija kvaliteta izrade ne pokriva mehanička oštećenja nastala upotrebom istih ili nošenjem.

Možete li izraditi brilijantski prsten po porudžbini, našem nacrtu ili fotografiji?+

Da, možemo izraditi brilijantski prsten po porudžbini.

Radite li graviranje dijamantskog prstenja?+

U zavisnosti od širine šine dijamantskog prstena odlučujemo na licu mesta da li je moguće graviranje istog.

Sta biste vi preporučili kao pravi izbor brilijantskog prstena?+

Naša preporuka je da prsten prilagodite daminom ukusu, a pri daljem odabiru ćemo Vam mi pomoći stručnim savetima.

Koji je rok isporuke izrade novog dijamantskog prstena?+

Rok izrade novog prstena sa dijamantima je oko tri nedelje ukoliko ga nema trenutno na stanju.

Kako mozemo poručiti dijamantski prsten?+

Dijamantski prsten možete poručiti mejlom ili telefonskim putem. Zlatara Tanasković će u najkraćem mogućem roku kontaktirati kupca radi potvrde (validnosti) porudžbine i dogovoriti se oko isporuke istog.

Da li možete izraditi brilijantski prsten u drugoj boji zlata?+

Možemo izraditi većinu modela brilijantskog prstenja u različitim bojama zlata (žuta ili bela).

Da li se tanji brilijantski prsten kada se vrši korekcija?+

U većini slučajeva kada se vrši korekcija, mora se zaokružiti skoro ceo postupak proizvodnje dijamantskog prsten koji zahteva i skidanje jednog sloja zlata.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner