Zlatni nakit za decu

Zlatni nakit za decu

I dok su naše mame i tate, nekako pod obavezno dobijale prilikom rođenja dukate od zlata, najčešće, ali i zlatne krstiće i lančiće, kao i druge darove, dotle je nekako to kasnije izašlo iz mode. 

Deci je uglavnom prilikom rođenja davan novac i drugi darovi, a retko ko im je poklanjao zlatne dukate ili miđuše, odnosno priveske u obliku krstića i slično. 

Ali, kao što znamo, moda se u svakom smislu menja, što se odnosi baš na sve sfere života, pa se odražava i na darivanje dece prilikom rođenja, kao i u mnogim drugim prilikama. 

Međutim, nije baš tako lako odabrati zlatni nakit za decu, a koji će oni sa sigurnošću kasnije i nositi. 

Svakako znamo za onu narodnu da se poklonu u zube ne gleda, ali ipak treba kupiti dar, koji će dete koristiti i rado se sećati onoga ko mu ga je i kupio. Baš zato mnoge zlatarske radnje imaju izuzetno bogatu ponudu dečijeg nakita, kako minđuša za decu i zlatnih lančića, tako isto i privezaka u različitim, posebno interesantnim oblicima. Naravno da se u ponudi nalaze i dukati od zlata, ali isto tako i zlatne narukvice za decu i drugi komadi nakita, koji su posebno mališanima namenjeni. 

Zlatni nakit za dečake 

U principu, niko od nas ne zna da li će dečak kad poraste želeti da nosi zlatni nakit, pa zato treba sa puno pažnje odabrati poklon u tom slučaju. 

Najzahvalnije je darivati ga dukatom, odnosno zlatnikom, mada zlatni nakit za dečake može da bude isto vrlo interesantan poklon. U tom smislu je najčešća opcija privezak u obliku krsta ili početnog slova detetovog imena, kao i zlatni lančić. 

Naravno da zavisi i od toga koliko neko želi da izdvoji novca, kako bi kupio zlatni nakit za dečaka, a jedna od dobrih ideja za poklon u tom slučaju jeste i dijamant u blisteru. 

Zlatni nakit za devojčice

Kao i prilikom kupovine mnogih drugih poklona, nekako je mnogo jednostavnije odabrati poklon za devojčicu, prosto zato što je i ponuda mnogo obimnija. 

Tako, pored ostalog se mogu naći zlatne minđuše, potom zlatne narukvice, kao i zlatni lančići, te naravno zlatni dukati, ali i privesci i ogrlice od zlata. 

Podrazumeva se da se u ponudi nalazi i prstenje, ali obično kada se kupuje zlatni nakit za decu, bira se ono što oni mogu od malih nogu da nose. 

U većini slučajeva se devojčicama za krštenje i prvi rođendan, odnosno njihovim mamama nakon porođaja kupuju ili dukati ili minđuše za mladu damu, a danas sve češće dijamant u blisteru, kao i lančić i to obično sa priveskom u obliku krstića. 

Kako odabrati odgovarajući dečiji nakit?

Sve deke i bake, ali i kumovi i drugi rođaci sigurno već imaju na umu šta žele da poklone detetu za krštenje ili za prvi rođendan, tako da praktično samo odu u zlataru i kupe ono što su zamislili. Naravno da ima i onih, koji se ne mogu odlučiti tako lako, pa im je potrebna pomoć zaposlenih u izabranoj zlatarskoj radnji. 

U svakom slučaju je važno da imaju na umu to da zlatu retko kada pada vrednost, a dijamantu gotovo nikada. Zato, ako žele da kupe nešto što je zaista trajno, onda svakako treba da razmisle najpre o dijamantu u posebnom pakovanju, takozvanom blisteru. Isto tako je dobra ideja za poklon u tom slučaju zlatnik, odnosno dukat od zlata, ali i zlatni nakin za decu. 

U svakom slučaju, za bilo koju opciju da se odluče, sigurno neće pogrešiti.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner