Sortiranje po:
Izaberite kamen:

23520.00 - 322400.00

Prstenje

Prsten se u Grčkoj prvi put pominje u Herodotovoj priči o pečatnom prstenu koji je Polikrat bacio u more da bi umilostivio bogove.

...
7
...
7
Prstenje

Istorija, vrednost i značenje prstena

Prsten je od davnina znak autoriteta i privilegija staleža. Oblik antičkog prstena preuzeli su tokom seobe naroda i Germani, kod kojih je prsten imao vrednost novca. U srednjem veku kraljev prsten je označavao mističnu vezu između kralja i naroda. Tokom renesanse, prstenu se poklanja posebna pažnja. U zlatarskim radionicama Venecije, Firence, Pariza prsten dobija raskošne i umetnički suptilne oblike, a drago kamenje kojim je ukrašen svedočio je o bogatstvu njegovog vlasnika. Pored drugih oblika, poznat je i takozvani rimski prsten sa ključem.
Oblik prstena - krug, simbolizuje neprekidno kretanje, večnost, jedinstvo, povezanost.

Danas se prsten pravi od različitih materijala (srebrno prstenje, zlatno prstenje, prstenje od platine) i u različitim kombinacijama - sa poludragim i dragim kamenjem, biserima, školjkama, emajlom, koralom...
Prsten od belog zlata je, prema našem iskustvu, najtraženiji. Takođe, veoma su popularne i kombinacije - traži se zlatno prstenje sa akvamarinom, sa safirom, sa rubinom, prsten sa dijamantom, ali i prstenje sa cirkonima.
Iako su pre svega dame te koje nose prstenje, muško prstenje je i dalje veoma popularno.

Prstenje za veridbu

Najpoznatiji i najvažniji je svakako verenički prsten koji na ruci nagoveštava blisko ozvaničenje braka.

Zlatno prstenje

U Zlatari Tanasković možete izabrati kvalitetno i estetski lepo zlatno prstenje. Bilo da Vas interesuje prstenje od belog zlata, ili više preferirate žuto ili roze zlato, u našoj ponudi se nalazi veliki izbor modela, među kojima ćete sigurno pronaći onaj koji odgovara Vašem ukusu. 

Prstenje - cena

Cena prstena je sigurno važan faktor pri izboru. Ukoliko vas interesuje cena zlatnog prstenja, za svaki model možete pronaći cenu na našem sajtu, možete nas pozvati ili nas posetiti u našem prodajnom prostoru.

Veličina prstena

Čest problem prilikom kupovine prstena jeste određivanje njegove veličine, posebno kada se kupuje prsten za poklon ili verenički prsten. Danas sve zlatare imaju merače, pa je ovaj problem lako rešiv. Takođe, možete i sami odrediti odgovarajuću veličinu prstena uz pomoć jednostavnog merača od papira.

Ukoliko je ipak neophodna korekcija ili smanjivanje prstena, Zlatara Tanasković pruža i tu uslugu, a rok u kome ona može biti urađena zavisi od obima posla i veličine prstena. Međutim, korekcija nekih modela nije moguća iz različitih razloga, pa je zbog toga važno konsultovati stručno lice.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner