Poklon za 8. mart - kako da ne pogrešite prilikom izbora?

Poklon za 8. mart - kako da ne pogrešite prilikom izbora?

Šta pokloniti jednoj hrabroj, samosvesnoj, neustrašivoj ženi? Većini žena najveći poklon bi bio da se ne osporava i umanjuje njihova prava vrednost, njihova snaga i njihova osećanja. Dakle, ravnopravnost je ono što je ženama potrebno. 

Ipak, dan borbe za prava žena tj. za ravnopravnost žena i muškaraca, najčešće se obeležava i materijanim poklonima. Čuveni 8. mart ne prolazi bez poklona koje ženama poklanjaju svi, partneri, deca, kolege, prijatejli...

Kada birate poklon za 8. mart to treba da bude nešto simbolično i nešto čime ćete zaista pokazati da cenite ličnost jedne žene i sve njene kvalitete i karakteristike. Lako se može pogrešiti kada se bira poklon za 8. mart, a pre svega vam savetujemo da pre kupovine saznate nešto više o samom prazniku, ali i da promislite šta je to što vaša dama voli i u čemu uživa, pa će vam se možda i javiti određene ideje. 

Mi ćemo vam dati nekoliko predloga kako bismo vam olakšali izbor poklona za 8. mart za vašu devojku, ženu, majku, baku, drugaricu, koleginicu... Ali, najvažnije je da izaberete poklon koji će pokazati da poznajete osobu kojoj poklanjate, da znate šta voli, šta potajno želi ili šta joj je potrebno. Materijalna vrednost je u drugom planu.

Zlatni nakit - idealan poklon za 8. mart

 


   Zlatni privezak - simboličan i lep poklon

Privezak od zlata može da bude lep poklon za 8. mart. Naime, samo obratite pažnju na simboliku. To može da bude ženski simbol, Venera, zatim može da bude i srce, koje simbolizuje ljubav, Farimina ruka ili simbol snage je takođe dobar izbor, zvezdu, koja može da predstavlja simbol zvezde vodilje, svetle tačke u vašem životu i slično. Takođe, možete joj kupiti i detelinu s četiri lista, koja simbolizuje sreću. 

 


   Minđuše i narukvice - sa njima nema greške

Ako želite i u mogućnosti ste da kupite vredniji poklon, narukvica i   minđuše mogu biti vaš izbor, bilo da ih poklanjate pojedinačno ili kao komplet. Malo je žena koje se neće obradovati novom komadu nakita, a još ako dobro poznajete njen ukus i stil, velike su šanse da ćete je potpuno oduševiti. Belo, žuto ili roze zlato, klasični ili moderni modeli, sa detaljima ili bez njih, sa ili bez cirkona ili dragog kamenja... Sve ovo se danas može naći u dobrim zlatarama i šanse da ne pronađete nešto što će savršeno odgovarati vašoj dami su zaista male. 

 


   Ogrlice i dijamanski nakit - ostavite snažan utisak

Za one koji su u mogućnosti i žele da impresioniraju i ostave bez teksta pravi izbor su svakako   ogrlice sa dragim kamenjem ili biserima ili bilo koja vrsta dijamantskog nakita. Bez obzira da li je reč o poklonu za 8. mart ili neki drugi praznik, ili poklanjate vez nekog posebnog povoda, na ovaj način poklanjate jednu trajnu uspomenu i neprolaznu vrednost. Osim estetske i materijalne vrednosti, nakit sa dragim kamenjem nosi i posebnu simboliku.

 


   Prsten - dobar izbor, ali oprezno!

Poklanjanje   zlatnog prstena, posebno osobama koje inače vole i nose prstenje, ne može biti pogrešan izbor. Ako još i znate da devojka ili žena kojoj poklanjate odavno želi neki model ili ima omiljeni dragi kamen i vi joj kupite baš to, verujemo da ćete je oduševiti. Međutim, postoji jedna situacija u kojoj morate biti oprezni. Ukoliko je poklon namenjen vašoj devojci koju još uvek niste zaprosili, onda razmislite da li je prsten najbolja opcija za vas. Naravno, ukoliko je upravo vaša želja da za 8. mart verite svoju devojku i poklonite” joj verenički prsten, onda se ovo ne odnosi na vas. Međutim, ako kupujete običan” prste, lako se može dogoditi da budete pogrešno shvaćeni i da devojka pomisli da je reč o vereničkom prstenu. Kako biste izbegli nesporazum i neprijatnu situaciju, možda je bolje da izaberete neki drugi komad nakita.

Knjiga, spa tretman, masaža, omiljeno cveće... 

Sve ovo možete kupiti kao poklon za 8. mart i sigurni smo da nećete pogrešiti ako dovoljno dobro poznajete damu kojoj kupujete. Ali, ovde morate biti oprezni jer možete lako pogrešiti ukoliko niste dobro upoznati sa njenim navikama i željama.

Knjiga je uvek dobar poklon, ali važno je da osoba kojoj poklanjate voli da čita, a bilo bi dobro i da znate šta voli. Idealan poklon za 8. mart bi mogla biti neka poučna i inspirativna knjiga, knjiga o snažnim ženama, o ženama koje su menjale istoriju, o uspešnim ženama, o srećnim ženama... 

Različiti spa tretmani mogu su, takođe, dobra ideja za poklon za 8. mart. Svakoj ženi je potrebno da se opusti i odmori i da se posveti sebi. Mali broj žena se odlučuje da sebi to priušti, pa bi takav izbor poklona mogao da bude pravi pogodak. 

Cveće je već postalo simbol 8. marta. Najčešće se poklanja i teško da može izazvati preveliko iznenađenje i oduševljenje. Naravno, za žene koje obožavaju cveće, buket ili saksija omiljenog cveća svakako može biti idealan poklon za 8. mart.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner