Kako izabrati efektan poklon za diplomiranje?

Kako izabrati efektan poklon za diplomiranje?

Kada osoba sa kojom ste prilično bliski diplomira onda treba dobro razmisliti o poklonu. Poklon treba da ima neku simboliku, da bude jedinstven i da predstavlja i vaš odnos prema toj osobi. Ovde govorimo naravno o izuzetno bliskim osobama, jer one i žele da poklone nešto što ćete čuvati celog života. 

Sigurno se mnogi pitaju šta pokloniti drugarici ili drugu za diplomiranje ili još malo komplikovanije šta pokloniti dečku ili devojci za diplomiranje. Težak zadatak, ali u isto vreme veoma izazovan i primamljiv, jer znate da je sada sve na vama i znate da vi treba da zablistate u odabiru, baš kao što će osoba koja će dobit poklon zablistati kada ga vidi. 

Imamo nekoliko predloga kako da im dane nakon diplomiranja učinite još lepšim i ostavite ih bez teksta odabirom poklona. 

Zlatni nakit

Ako ste baš bliski sa osobom koja je diplomirala i ako poklanjate dečku dar za diplomiranje ili najboljoj drugarici ili drugu, onda je zlatan nakit nešto što se podrazumeva. Da li će to biti zlatna ogrlica ili zlatna narukvica, prsten ili nešto drugo - zavisi od toga šta ta osoba preferira. U suštini poenta je da će taj komad nakita ostati toj osobi celog života, jer se kvalitet i vrednost zlata i zlatnog nakita nikada nije, niti će se dovoditi u pitanje. 

Treba samo da odaberete ono što će pristajati osobi koja je diplomirala, da poznajete njen ukus i da malo istražite kakav je nakit trenutno aktuelan. Ni ne sumnjamo da ćete naići na veliki izbor, ali vam uvek savetujemo da se konsultujete sa iskusnim zlatarima i da uvek na umu imate stil i ukus osobe kojoj poklanjate zlatan nakit.

Dijamant u blisteru

Dijamant u blisteru može biti idealan poklon i za druga i drugaricu, dečka ili devojku. Takođe, roditelji i bake i deke često kupuju deci i unucima dijamant u blisteru kao poklon za diplomiranje. Ovo je jedan od onih vanvremenskih poklona, koji traju, koji ne blede, koji nikada i nikako ne menjaju svoju vrednost. Ovo je poklon koji ukazuje na svu lepotu dragog kamenja.

A šta je dijamant u blisteru? To je dijamant koji se nalazi u posebnom, specijalno izrađenom pakovanju, koje može nositi i određenu poruku. Ovo je jedan kompletan poklon i zaista znak da vam je neko veoma drag. Treba znati i da dijamant donosi sreću, neki čak veruju da utiče i na jačanje imuniteta. Ako želite da baš budete originalni onda vam savetujemo da pronđete dijamant u crvenoj, zelenoj ili ružičastoj boji, pošto su ti dijamanti generalno najređi u prirodi. Takođe, treba napomenuti da dijamant simbolizuje zrelost, a to može da bude i poruka za onog ko je diplomirao, jer je preskočio još jednu važnu stepenicu u svom životu.

Dukat

Dukati takođe imaju svoju simboliku i svoju vrednost. Na dukatu ili zlatniku mogu da se nađu različiti motivi. Obično su to crkvene i religijske ličnosti, te su dukati prilično personalizovan poklon. Naime, možete osobi kupiti dukat sa likom njenog zaštitnika ili sa likom sveca na čiji dan je rođena. To može biti i dukat sa likom Belog Anđela, Svete Petke i slično. Interesantno je da sa druge strane može da bude ispisana i zanimljiva poruka, te će ovaj dukat u potpunosti uvek pripadati samo toj osobi kojoj ste ga namenili.

Prsten ili ogrlica sa brilijantima

Završetak školovanja tj. diplomiranje se uvek posebno obeležava i ima poseban značaj. Ovo je posebno značajan trenutak za roditelje diplomaca. Trenutak kada dete uspešno završi svoje školovanje i dobija mogućnost da samostalno gradi svoju karijeru i svoj život emotivan je i govori i o uspehu roditelja. Svi koji su u mogućnosti, žele da za taj važan korak svom detetu poklone nešto vredno i trajno. Jedan od najvrednijih poklona koji se u tim situacijama može pokloniti , pre svega ženskoj deci, su brilijanti. Nakit sa ovim dragim kamenom će sigurno postići željeni efekat. Odgovarajući prsten ili ogrlica sa brilijantima će je sigurno oduševiti, a uz to će moći da je nosi na prvom razgovoru za posao, prvom danu na poslu i u svim prilikama kada je potrebno da se podseti na uloženi trud i postignuti uspeh.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner