POBEDNICI NAGRADNE IGRE “PRONAĐI TAJNI PROLAZ DO DUKATA”

POBEDNICI NAGRADNE IGRE “PRONAĐI TAJNI PROLAZ DO DUKATA”

Zlatara Tanasković se zahvaljuje svima koji su učestvovali u našoj nagradnoj igri “Pronađi tajni prolaz do dukata”. Iznenadio nas je veliki broj pristiglih tekstova, pa je samim tim i izbor pobednika bio veoma težak. Zbog toga smo odlučili da umesto jedne dodelimo tri nagrade i to:
• Zlatni dukat Beli anđeo za prvo mesto
• Popust od 10 posto za kupovinu u našoj zlatari za drugo mesto
• Popravku zlatnog nakita u vrednosti od 2.000 dinara za treće mesto

 

 

Odlučili smo da ovoga puta ovako rasporedlimo nagrade:

  1. nagrada - Darko (email adresa da******n@hotmail.com)
  2. nagrada - Aleksandra M. (email adresa al*****************i@gmail.com)
  3. nagrada - Vesna T. (email adresa ve******7@gmail.com)

Molimo sve dobitnike nagrada da nam se jave do kraja jula 2018. godine, kako bismo se dogovorili oko preuzimanja nagrada.

Svi tekstovi koji su bili u konkurenciji za nagradu

Sonja T.

Najromantičnija veridba

Noc. Priroda. Kalemegdan. Dečko i ja posmatramo zvezde, pričamo o budućnosti. U jednom trenutku naš razgovor prekida devojka koja prodaje ruže. Moj dečko pokušava na kulturan način da je izbegne, ali je ona uporna. Kaže mu da ja zaslužujem mnogo više od jedne ruže. On se kao postidi i izvadi novac, a pre toga mi je pričao da nešto nije pri parama. Ona mu daje ružu i neki smotuljak i ubrzanim korakom odlazi. Dečko meni daje to što mu je dala, ja otvaram, kad unutra vidim prsten! On naravno klekne na kolena i kaže mi kako sam mu ja sve na svetu, kako bi do kraja života voleo da gleda moje oči svakog jutra kad se probudi i pita me da li želim da mu ispunim tu želju. Ostala sam bez teksta, knedla mi je bila u grlu.
On mi više nije dečko. Već četiri godine mu ispunjavam želju koju je tada poželeo, živimo u srećnom braku sa dvoje prelepe dečice.
Ta noć mi je najlepše sećanje i doživljaj u životu, posle rođenja moje dece.
—-

Jasmina M.

Par odlazi na vikend na Kopaoniku, tamo ih sačekaju prijatelji koji već unapred sve organizuju, mlada ni ne sluteći dobija sve moguće SPA masaze, kozmetičare, frizere, pedikire...i uglavnom, kao poznati fotograf je zamoli da reklamira njihovu reklamu za nove modele venčanica za predstojeću godinu, i tako ona skockana odlazi u salon gde je momak dočeka sa ruzom i prstenom klečeći.
—-

Ana T.

Crno more i planine prelepa priroda Trabzona! Šetali smo plažom drzeći se za ruke, udisali smo sladak miris mora i planine iz daljine sa jednog broda dopirala je neka lepa muzika ljudi na brodu bili su tako vesaeli i razdragani, približili smo se i tada sam ugledala prelepu devojku u venčanici Saša se nasmešio i poveo me ka njima - Pridružili smo se veselju i baš tada mlada je bacila bider majer koji je doleteo pravo meni, iznenađena veselo sam pogledala Sašu upitao me je : ''Mirišu li lepo te ruže ''Spontano sa pomirisala buket kada sam ugledala prsten zakačen na jednoj ruži srce je počelo ludački da mi kuca Saša je klekao, a meni dah stao kada je rekao te divne reči UDAJ SE ZA MENE! Viknula sam DA i sama neznam kako onako paralisana bacila se u njegov zagrljaj kada sam iza sebe začula aplauz i čestitke naših prijatelja koji su izašli iz kabine broda tada sam shvatila da je to sve smišljn plan moga voljenog Saše i prijatelja najbolji ostaju uvek najbolji!
—-

Ivana A.

Leto, more plaža sunce... Moj voljeni i ja sami, a letovanju na Skopelosu... pptpuno opušteni daleko od svih daleko od posla uživamo... nikad nisam sumnjala u njega, njegovu ljubav svoju ljubav... znala sam od trenutka kada sam ga ugledala da zelim da uvek bude tu... uvek.
....leto, more, plaža, sunce... odjednom kaze: "Hej... ajde da se igramo... odmehujem se i radujem kao dete... vadi slagalicu tj puuzle i daje mi da ređam... smeši se i pomaze mi... posle nekih 20ak minuta mučim se da sastavim i prepoznajem sliku... slika slagalice moj lik ... odjednom mi dodaje delove koji nedostaju... ja zadubljeno dete u enigmu završavam i čitam: Ivana da li želiš da ostariš samnom? On se smeši, a ja u tom trenutku shvatam da ostatak mog života upravo počinje... DA, DA ..... MOJE SRCE LUPA KAO NIKADA MOJA SREĆA SIJA JAČE OD SUNCA. Uzima me za ruku i zajedno trčimo u more...
Leto, more, plaza, sunce..
—-

Darko - 1. nagrada

Nakon 15 god zajedničkog života i u tom braku dvoje dece rešio sam da svojoj supruzi i familiji priredim iznenađenje. Lične isprave trebalo je menjati. (lk.pasos i vozačka). Kada se sve to menja zašto opet na devojačko prezime, okrenuo sam suprugu koja je tada bila na poslu i saopštio joj da dokumenta treba menjati, a kada sve to radimo zašto se nebi venčali.... Želiš li se udati za mene... Odgovor je bio DA... zaprosio je preko telefona...
nakon tel razgovora odmah stupio u kontakt sa matičarem i sve zakazao takođe telefonom... Radila je do 14 h... venčanje zakazano istog dana u 15.30... goste pozvao ispred opštine u 15.oo čisto opštinsko venčanje radi vađenja novih isprava na moje prezime, kupio tortu, u restoranu odabrao meni za 30ak gostiju i ženi zakazao korekciju noktiju.... S posla svrati kod pedikira na korekciju jer znaš da devojka ide na odmor i zakazao sam ti termin bila je moja priča supruzi, a ja ću čim zavrsiš svratiti po tebe i idemo da predamo za termin kako bi promenila dokumenta... imam luft sat ipo... ni slutila nije da će baš danas biti moja zakonita supruga i nositi prezime Ljubić.
Moja drugarica je frizer i zamolio je da kao slušajno ode u taj salon i naravno ponese sve što joj je potrebno za brzu frizuru sa belim cvetićima u kosi i da kao priča kako je na internetu videla neke frizurice za mlade "pletenice sa belim cvetovima"...14.10. stiže poruka u salonu sam.. ok čim završiš dolazim po tebe i idemo. Poneću ti neku garderobu da se presvučeš da baš ne ideš u toj radnoj uniformi "obezbeđenja". Kroz 15 min opet poruka... e Katarina je isto u salonu i zamisli pokazuje ovim devojkama neku frizuru za mlade, a mene zamolila da joj budem model jer baš imam crnu dugu kosu.... o Bože šta je ovo danas prosiš me preko tel, a sad i frizura za mlade....
Sve ide po planu...Bravo Darko... ali da sve bude kao u snu brzo do turističke agencije.... porodica ipak zaslužuje odmor... uplaćujem rezervaciju kao i polovinu cene aranžmana Sivota 10 dana... vaučer je u rukama.... kupujem šampanjac ... brzo kući na spremanje i da ponesem i njoj garderobu i cipele... sa familijom na vezi.... svi pozvani će doći... opet poruka... Dare videćeš kad me pokupiš kako je Kaća odradila ovu frizuru šteta što baš danas... kada jednog dana budem bila mlada želim istu ovu frizuru. Začas devojka je odradila.... za 1o min dođi po mene... zadnja faza je još ostala.... spremio sam decu i sebe, a svojoj majci rekao da usput u cvećari joj naprave buket kao bidermajer... IDEM DA SE ŽENIM...hahhaha. Burme smo već imali... stižem ispred salona, a ona kao boginja u uniformi obezbeđenja... brže se presvuci tu u salonu kasnimo. Plaćam korekciju dok se ona presvlači, krećemo... Bože pa šta će mi ova haljina i štikle za zakazivanje u stanici mupa. Vidi ko da sam posla na sobstvenu svadbu... a i ti se upicanio... gde me vodiš... samo sam se smeškao dok je na cd-u išla pesma iz filma titanik, ćutao sve vreme... za divno čudo i deca su bila mirna. Ispred opštine delegacija... familija na okupu...
Majka moja prilazi i daje bidermajer... Srećno snajo, dugo nosila naše prezime... Stisak ruke. Darko šta je s kevom... daj ćuti, ulazimo u opštinu i matičar izlazi i proziva nju i mene... znači sve si ti ovo zakuvao... krece da plače od sreće... završila se ceremonija venčanja postala je moja zakonita supruga... slikanje ispred opštine... Draga moja familijo pošto ste bili svedoci sklapanju našeg braka idemo svi sada u restoran na po jedno piće pa da se razilazimo. Ko ima auto neka krene, a za ostale pozvaću taxi 4 vozila. Pozivam taxi i baš javlja se moj drug....muzičar...završava smenu... sklapam dogovor za vožnju i ujedno i muziku... klavijaturista je i pevač... sve kockice složene. Ispred restorana čekamo sve goste da se prikupe... penjemo se na spra, a na spratu pripljemljena banket sala... 6 stolova sa ogromnim Martini čašama i ljiljanima u njima... Dare zar ne vidiš da je ovde neko slavlje... gde ćemo sesti kad je sve servirano. Niko sem mene i vlasnika restorana ne zna da je to sve zbog nas i našeg venčanja... svi stoje... izvolite sedite popićemo piće i idemo srediće to konobari začas kad mi odemo... stiže i klavijaturista konobar služi apiritiv.... iznose predjela.. svi u čudu... tast i tašta takođe... kolce... ja folkloraš supruga takođe povedosmo kolo... svadba kreće i niko više ne brine za koga je sve spremljeno i servirano... niko ne jede.... odigrali kolo i ja se zahvaljujem svima što su došli da uveličaju naš dan. Njenim roditeljima što su odgajili predivnu ćerku suprugu i majku našoj deci mojoj majci što me odgajila i vaspitala da stasam u čoveka, domaćina, supruga i oca i sad pre šampanjca vadim vaučer koji predajem svojoj supruzi. Zasluženi odmor za nas četvoro. Gromoglasni aplauz i svadba se nastavlja... ostali smo do 3 sata posle ponoći... Romantična duša uvek spremna za iznenađenja.
—-

Zaka F.

Moja veridba je bila zanimljiva i naravno meni najdraža. Trebalo je da idemo u Soko banju na izlet međutim na putu do tamo auto se pokvario te smo svratili u neki kafe-restoran dok majstor ne reši problem. Kako je to malo potrajalo odlučili smo da prenoćimo tamo, našli smo neku sobu i iznajmili je. Izašla sam da kupim neke namirnice, a on je ostao da odmori od puta. Zatekla sam zamračenu sobu bile su upaljene par mirisljave svećice, na krevetu je bila razglednica na kojoj je pisalo " UDAJ SE ZA MENE" otvorio je vino i dao mi prsten.
——

Milica B.

Moja veridba iz snova

Još u tinejdžerskom dobu sam razmišljala o tome kako bi želela da moja veridba izgleda. Podstaknuta romantičnim holivudskim filmovima zamišljala sam da će me moj princ na belom konju odvesti na najromantičnije mesto na svetu, da će mi spremiti buket sa 101 crvenom ružom, da će latice cveća biti svuda oko nas, dok milion sveća obasjava mog izabranika sa najlepšim prstenom u ruci.
Nažalost sa 25 godina ja sam i dalje bila sama, bez srodne duše na vidiku, a san o takvoj veridbi postajao je sve dalji i dalji. Kao student morala sam da nađem i honorarni posao kako bi mogla sebi da priuštim neke stvari poput novih cipela koje su mi trebale za izlazak sa drugaricama, a ni slutila nisam da će se sudbina poigrati i da će mi baš te cipele promeniti život. Pošto sam obišla maltene sve prodavnice obuće koje su mi u blizini, ali nigde nisam mogla da nađem cipele koje želim, na kraju sam rešila da odem u poslednju koja je udaljena 15-ak kilometara od moje kuće. Da bi skratila ovu malo dužu priču, cipele ni tamo nisam našla, ali sam pronašla jednog divnog dečka (koji je gle slučajnosti isto tražio cipele), a taj dečko je danas moj suprug, sa kojim već 7 godina delim i dobro i loše.

Budući da sam oduvek bila večito dete i da jako volim čokoladu (a pogotovu čokoladna jaja), moj suprug me je posle godinu dana zabavljanja izveo na večeru, a zatim u šetnju. Dok smo šetali, zastali smo ispred prodavnice obuće u kojoj je sve i počelo, a on je izvadio čokoladno jaje, koje sam ja jedva čekala da pojedem (ne sluteći šta me čeka), a čak mi nije bilo sumnjivo ni to što je čokolada, kada sam do nje došla, bila podeljena na dve polovine. Kada sam otvorila plastični deo u kome je trebalo da bude igračka, usledio je šok, smeh, pa plač, pa totalni muk, tu je bio vrlo elegantan i lep prsten, a moj odgovor na njegovo pitanje hoćeš li da delimo život zajedno, je naravno bio DA (posle male dramske pauze zbog šoka.) ☺

To nije bilo jedino iznenađenje, posle godinu dana od veridbe stigao je i naš sin, kojem danas sa osmehom kupujem čokoladna jaja koja me uvek asociraju na jedan od najlepših dana u mom životu, a skoro sam shvatila, da moja veridba možda nije bila grandiozna i najromantičnija, ali je bila od srca i samo moja, a akteri ove priče danas čekaju i drugu prinovu i nadam se da će svi živeti kao u bajci srećno do kraja života.
Zahvaljujem na pažnji koju ste odvojili za čitanje moje priče, i puno pozdrava iz Stare Pazove, od jedne supruge i mame Milice.

—-

VUKOVI

Noć, talasi udaraju u stene, ona stoji i zamišljeno gleda u daljinu mora i iščekuje me. Blizu sam i bukvalno mogu videti odraz njene neizmerne lepote u vodi. Uzdignut sam visoko na belom konju u uniformi Vojske Srbije.
Prenu je iz misli zveckanje sablje koja je visila o mom pojasu, sjahah priđoh i poklonih se, a ona ona me gledala u čudu i samo tako nemo me je posmatrala, a onda iz noći pojaviše se tamburaši sa laganom muzikom. Klekoh i iz levog džepa sakoa izvadih kutiju sa prstenom, ispružih je ka njoj, a njeno lice se ozari i kao da svetlost izbijaše iz njega, njeno lice je te večeri oteralo noć sijalo je lepše od najsjajnijeg sunca bila je lepša od najlepše vile, bila je neopisivo lepa.....
—-

Vesna T. - 3. nagrada

Zokuju spremam iznenađenje za godišnjicu. U tome mi pomažu prijatelji, a ne slutim da ti isti prijatelji pomažu njemu da napravi iznenađenje meni.
U 06h on odlazi na posao. Brzo stavljam šampanjac da se hladi. Na stolu raspoređujem srca sa "VOLIM TE" na svim jezicima sveta. Ređam sveće u srce. Tu kasnije stavljam tortu i svećice br 1. Odlazim na posao. Oko podne on mi javlja da će ostati duže na poslu. Naslućujem da i on sprema iznenađenje za godišnjicu. Izađem ranije sa posla da bih stigla kući pre njega, za svaki slučaj. Čekam ga, a njega nema. Smorim se kao zmaj. Oko 19h zove me on da dodjem u obližnji kafić u kom smo se upoznali, a gde "blejimo" svakodnevno sa našim prijateljima. Kaze hoće njegov gazda (moj dobar prijatelj koji ga je zaposlio) da me vidi. Odem tamo. Cela ekipa je tu. Svako na svom mestu. Neki za šankom neki igraju pikado. Sve deluje normalno. Zoran sa gazdom sedi u separeu. Face im zabrinute. Prilazim pozdravljam se i pitam u čemu je problem. Kaže gazda meni da mu je Zoran razbio izlog na kaficu koji treba da se otvori za mesec dana. Ja se zaledila. Ima da radi narednih 6 meseci da to otplati ili da neko od nas proda bubreg. A još veći problem je što to staklo treba da se naruči iz inostranstvu i čeka se više od 3 meseca. Meni se vrti u glavi nije mi dobro...počinjem da se tresem. Ćutim. Pokušavam tom drugaru da dam do znanja da mi ne upropasti godišnjicu, a sutra neka bude šta biti mora.
U tom momentu ljudi prilaze do stola i pitaju me da li sam dobro. Poslednji u redu donosi korpu sa cvećem i vinom. Zahvalim se i spustim korpu na sto. Počinjem da ih grdim zato što su me presekli. Ma dobro da nisam počela da ih bijem. A oni zapeli vidi šta ima u korpi. Ja kažem videla sam, vino i cveće. Oni kažu pogledaj bolje. Okrećem ja onu korpu vidim nema ništa. Podignem jedan cvet, a unutra kutijica. Otvorim je i ugledam prelep prsten. Zoran kleči ispred mene i pita me da li želim da se udam za njega. Naravno da sam pristala. Dobro, udala se nisam jos ali imamo troje prekrasne dece.... Carevića i blizance... Kad god rešim da se udam ostanem trudna....
Možda moja priča nije romantična ali se nadam da sam vas nasmejala...

Srdačan pozdrav
—-

Vladica N

Pošto smo moja devojka i ja avanturističkog duha i volimo tako neke adrenalinske sportove, putovanja, kampovanja i slično, pre nekog vremenskog perioda smo istraživali jednu pećinu na jugu Srbije i tom prilikom naleteli na starijeg čoveka koji živi tu. Odatle sam dobio ideju kako ću jednog dana zaprositi svoju dragu.
Oblizak i istraživanje neke pećine u dalekom šumskom predelu gde ću se ranije organizovati sa društvom da se obuku kao pećinski ljudi i crtaju po zidovima. Kada naletimo na njih ja ću polako sa devojkom iz daljine posmatrati šta rade i crtaju, a oni će ustvari na zidu praviti grafit da se ona uda za mene.
Hvala Vam na izdvojenom vremenu.
—-

Aleksandra M - 2. nagrada

Poštovani,
Zovem se Aleksandra M. i rešila sam da Vam pišem samo zbog toga što prijatelji mog supruga i moji kad god se prisetimo momenta kako smo se nas dvoje upoznali i kako se sve dalje odvijalo uvek kažu da bi trebao film od toga da se snimi :) Kako bi sve jasnije bilo moram Vam napisati sve iz početka, pa se izvinjavam ako malo bude duže...

Tog leta 2012. godine mislila sam da sam jedan od najvećih baksuza, raskinula vezu, nešto sa poslom nije bilo baš najbolje, pokupila sunčanicu na bazenu, mučio me zub dva meseca (kod zubara bila više nego bilo gde) i razmišljala o tome čak i mesto boravka da promenim. A sve vreme tog leta moj komšija je navijao da me upozna sa nekim momkom koji je bivši kolega sa fakulteta njegove supruge.. Možete misliti koliko sam tad bila "raspoložena" za upoznavanje posle svih gluposti koje su se dešavale.. Leto je prošlo i nije mi padalo na pamet da mrdam sa mrtve tačke, rekoh to je samo period, proći će..
Taj pomenuti komšija slavio je rođendan svoje ćerkice na koji sam pomalo nevoljno otišla zbog nateknutog obraza od zuba koji je začinio baš to leto 2012...
Ali ajde, reših da ispoštujem... Došla sam i u nekom momentu među zvanicama pristigao je i jedan momak sa devojkom čiji sam ja samo pogled uhvatila i oči koje su u tom momentu bile nešto što je za trenutak učinilo da mi se osmeh sramežljivo pojavi na licu.. Samo na trenutak jer racio radi svoje i govori : On je sa devojkom... Pošto su seli odmah pored mene, nekako smo nas dvoje ušli u komunikaciju koja je trajala.. A sve vreme sam posmatrala malo njega, pa malo devojku sa kojom je došao.. Čudno mi je bilo koliko njih dvoje liče... I onda sunce posle kiše, oni su brat i sestra :)))))
Rođendan se završio, a ja sam ostala da popričam sa komšijom i da saznam nešto više o mom odličnom sagovorniku.. Ispostavilo se da je to momak sa kojim je on sve vreme želeo da me upozna...
Možda nije karakteristično ali ja kao fan prirode volim da sam kraj reke pa sam zbog toga i zavolela pecanje... Ispostavilo se da voli i on, pa smo sa sve komšijom jednom na pecanje i otišli.. Nas dvoje smo opet dugo pričali kao da smo potpuno sami..I onda nakon nekoliko dana usledio je poziv za sastanak...Ja dolazim po tebe u pola 6, a ti biraš mesto gde idemo da pecamo. Sastanak u pola 6 ujutru... A znate koliko je nama ženama važno da se sredimo za sastanak, onaj prvi, hahaha...Dakle, nema šminke, nema frizure, a nema ni neke lepše odeće.. Igramo na kartu šarma...:))) Da, tog dana oko pola 10 ujutru pao je prvi poljubac, na kanalu, kraj štapova za pecanje njegove oči gledale su me najlepše na svetu... Bio je to 27.09.2012...
14.feb 2013. za dan zaljubljenih nekadašnji radio Index imao je nagradnu igru u kojoj je poklanjao putovanje za dvoje u Prag. Sve što je bilo potrebno jeste da se ispriča priča kako su se dvoje upoznali, ja sam pozvala i ispričala našu priču i pobedila je :))) Otputovali smo u Prag, divni, bajkoviti grad, mističan i više nego romantičan.. Imala sam osećaj da ću ga pamtiti po nečemu što će imati ogroman značaj u mom životu.. Prvi i drugi dan u Pragu bio je dosta hladan i tmuran ali je zato treći osvanuo sunčan i divan.. Krenuli smo u šetnju i stigli do Karlovog mosta jednog od najposećenijih mesta za turiste.. Vltava koji protiče kroz Prag i preko koje se proteže Karlov most nosila je fantastičnu energiju i moć, njeni talasi i šum koji oni proizvode je za nekoga ko voli prirodu raj za sluh... Šetali smo preko mosta na kom se nalaze brojne statue i razni simboli... Na jednom mestu je bila ogromna gužva, prišli smo i saznali da je to mesto koje kada dodirnete rukom i poželite želju ona se ostvaruje :))) Napisah u predhodnim redovima "bajkoviti Prag" ... I ja se prepustih bajci, strpljivo sačekah red i poželeh želju: Da svaki dan do kraja života svako jutro kada se probudim i uveče pre nego što zaspim on bude upravo onaj sa kojim će moj dan počinjati i završavati.... Nakon nekoliko metara pošto smo otišli od tog mesta on je zastao, drhtale su mu ruke, počela sam i ja da drhtim kada sam videla da otkopčava jaknu i da mu ruka poseže za unutrašnjim džepom, znala sam, jednostavno sam znala šta sledi, želja se ostvaruje, moja bajka u Pragu postaje realnost... Pogledao me je najlepšim očima na svetu i upitao da li želim da provedem ostatak života sa njim... I tada sam na Karlovom mostu, uz energiju reke Vltave rekla DA! 24. avgusta 2013. godine još jednom sam ponovo izgovorila to isto DA na našem venčanju, a ove godine je 5 godina kako se moja želja svakodnevno ostvaruje jer se budim ujutru i uveče utonem u san kraj čoveka koji ima najlepše oči na svetu i pogled koji govori više od hiljadu reči, a to nema cenu, taj čovek je moj suprug i osoba koju volim najviše na svetu :)

To bi bila moja priča, istinita, i za mene najromantičnija na svetu, malo duža, ovo je najkraće što je moglo, ima tu još mnogo detalja, i hvala Vam na strpljenju što ste je pročitali..
Šaljem Vam srdačan pozdrav..

—-
Milica J.

Dobar dan, evo ukratko ću vam opisati kakva je bila moja veridba.
Moj suprug i ja smo bili nerazdvojni drugovi a onda je nase drugarstvo preraslo u jednu veliku ljubav sa kojom se nisu slagali njegovi roditelji.Zivimo u blizini jezera pa smo jedno predvece krenuli u setnju do jezera...kada smo stigli ...dugo smo sedeli i pricali o svemu i svacemu izmedju ostalom i o preprekama koje su bile od strane njegovih roditelja.On je kupio prsten za koji niko nije znao sem njegove bake koja je i cuvala taj prsten...jednog trenutka je zastao sa pricom, izvadio prsten i zaprosio me.Bila sam odusevljena i presrecna a opet i uplasena zbog reakcije njegovih roditelja.Samo mi je tada rekao oni su birali svoju srecu i svoj zovot a ja biram svoj.Kada smo odlucili da pravimo veridbu njegovi roditelji nisu zeleli da ucestrvuji i uvelicaju nase slavlje..Organizovali smo kod mojih roditelja ..od njegovih su jedino brat i snaja dosli i bilo smo presrecni..vremenom su njegovi popustili ali i dan danas nisu odusevljeni sto smo nas dvoje zajedno..pokusavali su sa vremena na vreme da nas rastave ali smo se ipak izborili za svoju ljubav i srecu....danas posle 17 god.braka imamo dve devojcice od 16 i 11 godina i zivimo jedan divan i miran zivot.
Moja poruka bar iz mog primera je da se treba boriti za pravu ljubav jer ljubav uvek pobedjuje....
Saljem vam jedan veliki pozdrav
—-

Marko S.

Za ovu romantičnu veridbu žena koju verite mora da stanuje u zgradi na jednom od prva dva sprata:). Naravno žena ne sme da zna da dolazite da je verite (Dogovorite se sa njenim roditeljima) Dok gosti koje ste pozvali vi i ženini roditelji čekaju ispred vrata (u tisini). Vas podigne kamion sa dizalicom korpom (možete ga za takvu priliku iznajmiti u javno komunalnom preduzeću). Zamislite vašu buduću verenicu kada vas ugleda sa prstenom i vijolinistom na prozoru drugog sprata. :) Kada vam otvori prozor i kaže da ulaze gosti i počinje muzika i veridba počinje. Mislim da to nikada ne bi zaboravila. Hvala na dukatu i veliki pozdrav.
——

Višnja D

Divan dan na ruci prsten šljašti zahvaljujući zlatari Tanasković.

—-

Ana E.

Pozdrav
E ovako... moja veridba je bila bar meni hit... upoznala sam se sa sada već muzem i on me zaprosio nakon samo nedelju dana... on je već sve organizovao da dođe da me prosi, a ja sva uzbuđena čekala sam kući.... nakon sto je došao sve je već bilo isplanirano (naravno moji i on) kad je doćlo vreme da izvadi verenički prsten ja sva presrećna ugledam u kutiji koju je otvorio neku najgoru bizuteriju od minđuša neki klovnovi sa cirkonima... ja sam promenila facu u sekundi
Međutim pas koji je bio njegov kraljevski pekinezer koji je isto došao da me prosi, hihi, je sve vreme ispod ogrlice čuvao moj verenički prsten.
Eto to je bilo tako slatko.
Pozdrav
Sve najbolje
—-

Maja P.

Toliko lepih životnih događaja prolazi kroz naše živote. Nižu se kao dukati. Neki dukati sijaju jače ... Veridba je jedan od važnijih momenata u životu jer tada donosimo odluku koja treba trajati ceo život. Taj dukat treba da ostane beo i čist dugo godina. Zamislite veridbu kako izabranik dolazi do svoje drage ponudi joj život i brigu o njoj gledajući jedno drugo gde u zenici oka mogu videti svoj lik. Pruzajući joj jedan od zlatnih dukata u ruku sa rečima :"mila moja poklanjam ti ovaj dukat da ga jednog dana postavis u uzglavlje našeg deteta kao krunu naše ljubavi". Prelepo zar ne?!
——

Marijana S.

Pre svega da kazem da smo se moj suprug i ja videli svega 3 puta u 3 meseca na po par sati
Upoznalu smo se kod njega u stanu...u isti sam otisla sa tetkom kod moje sadasnje svekrve ...tada tetkine prijateljuce...i tu prvi put videla mog sadasnjeg supruga ....to je bila ljubav na prvi pogled ali zaista....tu smo se upoznali izasli razmenili brojeve i to je bilo to
Nisam napomenula da smo iz razlicitih gradova inace delilo nas je 250km pa nismo ni bili u prilici da se vidjamo
Posle tog upoznavanja videli smo se jos 2 puta u dva meseca ...sve ukupno kad se sastavi 24h provedenih zajedno
Posao je zamnom ....27 januara na Svetog Savu dosao u moju familiju nepozvan i nepoznat ...dosao na slavu koju slave moji baba i deda ...i tu na slavi rekao kako ne moze da zamisli ni jedan jedini dan bez mene i zatrazio moju ruku
Ali to ne bi bilo toliko neobicno da je njega bar neko poznavao ...niko ama bas niko osim mene
Sve ostalo je bilo kao neki san
I evo i danas zivimo nas san ...posle 15 goina sa troje dece
I sve bih opet ponovila
Hvala na paznji
—-

Stanislava J.

Svaka veridba je prelep čin za sve one koji se iskreno vole. Svako za sebe ima prelepu priču, koja se pamti dok postojimo. Moj sadašnji suprug je mene zaprosio, jer smo u teškoj situaciji, tako što je od čokolade napravio prsten. Neverovatno..., možete li da samo zamislite kako je to bilo lepo. Ja sam se najviše oduševila kada sam to videla. Mi i danas, s obzirom da smo u braku, još nemamo burme. Ali verujte mi da smo mi srećni, pa eto biće nekad prilike i za to. Pozzz svima, sve najbolje.
——

Mariora S.

Moja veridba je bila pre17 godina.Pamtim ko da je juče bilo na dan 30.maja 2001god za moj rođendan. Ja i moj suprug smo se našli u gradu Zrenjanin negde oko 10 časova pre podne imala sam nešto posla u gradu i on je za to znao i kao slučajno smo se sreli u gradu i zvao me na kafu u jednom kaficu I tako da sam otišla sa njim malo smo razgovarali i ja sam tražila upaljač od njega i on mi je rekao da mu je u gornjem džepu u košulji da uzmem sama i ja sam tražila i nađem prsten bila sam jako iznenađena i srećna tad me je poljubio i ponudio mi brak i čestitao rođendan to je bio moj naj srećniji dan u životu Jer sam ga jako puno volela.
—-

Maja K.

Svaka ljubavna prica ima nesto specificno i nesto dragoceno, pogotovo za one koji su se toga dana nasli u ulozi glavnih junaka jedne ljubavne bajke. Ja verujem da sam svoju tada dozivela jer, verujte mi na rec, zaista je bilo bajkovito. Zelite da Vam ispricam kako je bilo? Vrlo cu rado to uciniti a Vi me, molim Vas, obavestite kako Vam se svidela.
Prica, moja bajka, pocinje u, kazu najlepsem srpskog gradu, Trebinju, odakle je moj pokojni otac, koji se daleke 1979 godine, zbog ljubavi, preselio u Niš, gde sam i ja zatim rodjena. Jednom godisnje smo najmanje odlazili u Trebinje, koje sam ja jako volela a potom, posle oceve smrti sam jos vise bila vezana za taj grad, taj krajolik, taj kamen i nebo i za te ljudi. A onda, kao sto to biva, sasvim slucajno upoznam jednog momka, koji je imao cudno ime, neuobicajeno, drugacije ...veseo, drag, visok i tako...upoznamo se i budemo par puta u nekom drustvu ali nista se sem druzenja nije dogodilo. Posle par godina se slucajno sretnemo, shodno danasnjim afinitetima i interesovanjima, nadjemo se na fejzbuku, krene dopisivanje a onda se posle par meseci dogovorimo da se nadjemo i to na nekih pola puta, u Kotoru! U Kotoru krecemo sa zabavljanjem, zabavljanjem na daljinu, jer ja sam u Nisu a on na relaciji Trebinje Kotor! Tesko je ali uspevamo da se nekako vidjamo(da samo znate koliko sam puta dala krv da bih dobila dva slobodna dana koja bih spojila sa vikendom i tako uspela da odem kod njega). Stalno smo se salili da ce me zaprositi kada u moru bude nasao prsten a ja sam stalno mu govorila kako cu ubaciti prsten u more i da mi tako nece moci da pomogne. Zabavljanje je tako trajalo dve godine, a onda smo resili da pravimo bebu, i uspeli iz prvog puta. Vec se uveliko govorilo o braku i svemu ali je meni nekako bilo zao sto nisam imala prosidbu, sto nije taj neko uzeo prsten i u nekoj romanticnoj atmosferi me zaprosio...nista nisam govorila ali je on to osetio ! Dosao je jednog dana i rekao mi da mora nesto da zavrsi u kuhinji i da ja odem u drugu sobu! Posle par minuta me pozvao da udjem! Na stolu je bilo nesto pokriveno. Ni sama ne znam sta sam mislila da je ispod ali sigurno ne da je ono sto jeste. Mozda ne mogu adekvatno da Vam opisem sve ali cu Vam reci da se on zaista potrudio da izvuce prsten iz mora! Prevalio je 500 i vise kilometara da bi dosao i sa sobom poneo sledece:okrugli akvarijum, pesak i morsku vodu (sve to je pokupio sa nase plaze i u koferu doneo u Nis ), stavio je taj akvarijum sa morskom vodom i peskom na sto a u pesak sakrio verenicki prsten ...tako da sam ja, ipak, bila zaprosena onda kada sam nasla prsten u moru, doduse malo skucenom ali meni najvecem i najlepsem tada! Naravno bilo je tu i mnogo toga pored ovoga ali cu to ljubomorno sacuvati samo za nas dvoje jer ipak malo intime se mora sacuvati. I eto...moja bajka je tako pocela, trajala, tako sam isprosena i evo sada i dalje u nasoj bajci ima puno toga, i dalje se volimo iako smo vise razdvojeni nego li smo skupa jer je on pomorac i stalno je na nekom brodu ali smo sidro bacili dobro i to je nasa ljubav koja nas sada sa dvoje dece u narucju drzi cvrsto u nasoj mirnoj luci !
——

Latinka C.

Pravoslavka sam i samim tim simbol Belog Anđela na zlatniku je velika privilegija za poklon a i za dobijanje tog poklona... Čin prosidbe jednog para desio se prošle godine u Manastiru Mileševa, gde i jeste freska Belog Anđela odmah posle jutarnje liturgije... ne šaljem priču...šaljem autorsku sliku..šaljem emociju..šaljem osećanje da uz sliku zamislite cvrkut ptica, dvoje ljudi u ljubavi, momenat, mir, sveto mesto i blagoslov Belog Anđela... Sve što živo čini lepim, ja vam od srca️ želim! Latinka
——

Sveklana

Moja naromantičnija veridba bi bila na Aljasci, uz polarnu svetlost duginih boja. Momak i ja na jezeru, koju obasjava ta svetlost. Svuda oko nas beskrajno belo prostranstvo, nema ljudi, nema drveća samo mi umotani u zimsko krzno. Tu on vadi prsten koji se preliva u milion boja od polarne svetlosti i kaže: Želim da provedemo ostatak života zajedno ovako u milion boja, da sve bude šareno i sjajno, baš kao i ti.
——

Aleksandra L.

Nije najromanticnija ali mislim da je definitivno najzanimljivija, moja veridba.
Pre desetak godina dok sam se zabavljala sa suprugom to je bilo vreme bez pametnih telefona interneta i ostalih pomodnih stvari, veceri smo provodili zagrljeni na kaucu slusajuci radio i uzivali u vecernjem programu ciji je jedan deo bio posvecen muzickim zeljama i porukama.tako je moj tada decko dosao na ideju da me iznenadi i uputi mi vrlo zanimljivu poruku.to vece smo kao i uvek slusali tu radio stanicu kad je spiker rekao-"od miroslava za sasku. Volim te najvise na svetu udaj se za mene"i krenula je pesma od Azre poljubi me ravno u dupe. Ostala sam sokirana i prvo pocela da se smejem kad sam zapazila njegovu skamenjenu facu samo je pocrveneo i rekao pa nisam tu pesmu hteo.izvinjavao se i objasnjavao mi kako je on hteo pesmu ako znas bilo sto koja je i moja omiljena ali nije znao tacan naziv nego je predpostavio zbog teksta, ali su oni pustili ovu jer je to jedina sa poljubi me u nazivu.smejali smo se posle toga zajedno jer sam ja pristala naravno da sa njim provedem zivot a ta prica o poruci i pesmi se stalno prepricava i uvek se ludo ismejemo tome.
——

Milisav P.

13.01 2016, docek pravoslavne nove godine...Nekoliko Dana pre toga odneo patike na reklamaciju, I bas stigne resenje tog 13.01 da je uvazena reklamacija, I ja zaputim se u centar Novog sad-a da podignem nove, medjutim nista mi see nije svidelo I vrate mi pare...I setam tako kroz krcati centar, nee moze se proci, petarde, vatromet oko petnaest do 8 je, svi lokali zatvoreni...Moram ici obaliznim putem posto se nee moze proci, idem iz Mileticeve u Laze Teleckog, kad Zena zatvara poslednji lokal, zlatara...Sine mi ideja, imam pare od povrata reklamiranih patika, dotrcavam do radnice, reko ne zatvaraj, treba mu prsten, hocu da verim devojku...ona me gleda, pomislila Zena da je pljackam, Ali ipak popusti I otvori...Inace, Zena radi do 9 I trebam da odem po nju i nesto da ponesem kuci posto joj je tesko...Kupim ja prsten I narukvicu kao poklon(ako pristane) :-) Odlazim do trga mladenaca, I zovem je da dodje na trg, nista joj ne govoreci, ona me psuje, znas da nee mogu da nosim ovo, ti SI ovakav nakav...Posle 20 min, pola sata, dolazi ona, vuce one kese, gleda me popreko, ja see sav pogubio, drhtim ko prut, reko spusti te kese, da te pitam nesto...Gleda me ona kao da sam poludeo... čuje se graja, vatromet, petarde-ja naravno, kako nalaze procedura, Vadim prsten I zaprosim je, I pitam je da li zeli da bude moja Zena, gde naravno dobijam pozitivan odgovor..istinita (NASA) prica
---

Srna A

Svoju veridbu iz snova zamisljam u azilu za pse, sa sto vise pustenih pasa koji trckaraju okolo :))))
---

Snežana N.

Pa ovako... Ja sam strastveni navijac Real Madrida i volela bih da me izabranik odvede u Madrid na stadion Santjago Bernabeu da gledamo utakmicu... i po zavrsetku iste, da me pozovu preko razglasa da izadjem na teren... onda se pojavljuju igraci sa cvecem i doticni sa prstenom (gotovo nemoguce, ali masta moze svasta) Pozdrav!
---

Branislava G.

Postovani kada sam se jedno jutro probudila za svoj 27 rodjendan dana 25 novembra suprug je bez treptaja gledao u mene...upitala sam ga sto tako bulji u mene da li nesto nije u redu. Nasmejao se i rekao mi da sam nazuljala vrat i da sam sva crvena i da pogledam po krevetu gde mi je mobilni...pocela sam da sklanjam jorgan onako pospana, i kada sam sklonila jastuk ugledala sam kutijicu! Pomislila sam mozda su neke mindjudice :-) polako sam otvorila kutijicu i ugledala prsten...njegove reci su bile pazi na koji prst stavljas, nadam se da znas gde ide ;-) nasmejao se i poljubio me :-) prsten ima dva srca jedno puno bisera a drugo ne, rekao mi je da je on to drugo srce i da zeli da uz mene postane lepo kao i ova druga biserna strana koja sam ja :-) pozdrav
---

Pavlovic L.

Ivana je sedela u svom ateljeu i posmatrala svoju upravo završeni sliku "Plava venčanica", došao je Dejan i poljubio ju je. Reklamu je: " idem da skuvam kafu pa ćemo da gledamo film". Za to vreme Dejan je verenički prsten stavio na štafelaj pored slike. Dok je Ivana kuvala kafu Dejan je naglas komentarisao sliku. "Dobra je, lepa je, samo fali neki detalj. . . ". Ivana je ušla u atelje, spustila kafu i gledala sliku... I nakon par sekundi ugledala odsjaj prstena. Osmehnula se. "Slika je savršena. Ti si savršena. Da li želiš da se udaš za mene?" Zagrlio ju je i poljubio. Rekla je "DA"!
---

Dragana V.

24.12.2008. katoličko Badnje veče. Skupili smo se kod moje mame da korindjamo. Moj tadasnji decko je otisao da kupi jelku da je okitimo. Dolazi i pocinje da korindja mojoj mami: Ja sam mali Bata, otvorite mi vrata, da vam kitim jelku i da vam zenim cerku". Drzeci u jednoj ruci jelku a u drugoj prsten. Sad 23.06.2018. godine, nakon 10 godina i dvoje dece cemo se konacno i vencati. :-)
----

Svetlana C.

Vedro nebo puno zvezda
dok se talasi o obalu lome,
logorska vatra i gitara
uz pesmu da izgovori reči one...
Hoćeš li se udati za mene????
---

Milan T.

Pre svega, želim da kažem da je moja veridba uspela, i dok sada ovo pišem, moja supruga, trenutno bezbrižno spava Sve je bilo spremno za veridbu, u svojoj glavi sam zamislio da to bude 31-og decembra, kako bih tada svoju devojku iz snova, kojoj sam bio spreman da ostanem veran ceo svoj život i koju hoću da zovem majkom svoje dece, učinim svojom ženom, i krunišem brakom. Sve je bilo spremno, moj dobar prijatelj, sadašnji kum, pristao je da me vozi, dok su sa nama išli, njena sestra i zet, koji su sve to snimali, pre nego što smo krenuli iz stana, stavio sam joj povez na oči, i rekao, neko dolazi kod nas, nikada nećeš pogoditi ko, idemo da ga pokupimo na Železničkoj stanici, glavno odredište je u stvari bilo, Bulevar kralja Aleksandra, tačno preko puta Olimpa, na autobuskoj stanici, mesto gde je sve počelo, gde je bio naš prvi susret. Ona na zadnjem sedištu, koja sedi mirno, ja koji sedim napred do mog sadašnjeg kuma, tresem kao prut, da li će pristati, ili neće, kako će reagovati, hiljade i hiljade misli, nikad stići do odredišta, putovanje kao da traje satima. Napokon stižemo, izlazimo iz auta, snima se svaki trenutak, u vazduhu se oseća napetost, ja koji se spuštam na kolenima ispred moje drage, uzimam kutijicu sa prstenom, i kažem joj, skini povez sa očiju, stigli smo, u tom trenutku, scena kao iz filma, u sred Bulevara, uključuje se crveno na semaforu, kolona automobila do nas, ljudi koji gledaju u nas, aplaudiraju, sviraju kolima, moja draga koja skida povez, gleda u mene, plače i ne veruje šta se dešava, ja je pitam: "Sanja, da li hoćeš da se udaš za mene?" Nepoznata devojka koja viče iz automobila: "Je l' rekla da?" Ja koji kažem: "Ne znam, sada ćemo da čujemo", kum koji viče 'ajde, nepoznati ljudi koji viču 'ajde, moja draga koja plače kao kiša, od radosti, i izgovara DAA. Plačemo oboje, ljudi koji nas gledaju, dive nam se, meni na hrabrosti, njoj na odgovoru, svesni da su upravo prisustvovali nečijem činu ljubavi, dvoje mladih ljudi, koji su im potpuni stranci, u njihovim očima, bili su heroji, i možda im ulepšali taj 31. decembar 2016. godine. Malo kasnije, tačnije, 10.09.2017. došla je i svadba na redu. E pa eto, to je moja čuvena priča o veridbi, o kojoj naravno svedoči i video snimak, koji ostaje tu, kao uspomena, za buduća pokoljenja
Pozdrav.
----

Mladen R.

Bilo je to jedno lepo i prijatno veče. Momak i devojka su sedeli za stolom malo otmenijeg restorana i uživali u večeri. Između svakog zalogaja su se gledali zaljubljeno. Devojka je u jednom trenutku otišla do toaleta, kada se vratila, njenog dragog je "udario infarkt", ona je skočila da mu pomogne, ali u tom trenutku je prišao gospodin i rekao da je doktor, devojka se mahinalno sklonila, ne obraćajući pažnju na lik gospodina, gospodin se sagao nad momkom prislonio uho na lice momka da proveri da li diše, tako da je u tom trenutku bio blago okrenut devojci, kada joj se i obratio rečima: "Ćeri, srce ovog momka možeš oporaviti samo ako mu na njegovo sledeće pitanje odgovoriš sa DA.". Istog momenta momak se malo pridigao, držeći u ruci prsten i postavio joj je sledeće pitanje: "Draga, da li želiš sa mnom u budućnosti čuvati naše unučiće, naravno, s vremena na vreme?". Devojka je pogledala u svog izabranika, rekla je DA, sa suzom u oku i onda se okrenula gospodinu koji joj je rekao: "Da ćeri, imate moj blagoslov, inače mu ne bih pomogao", zagrlio je i rekao "Ponosan sam na vas." Zatim se sklonio i rekao momku:" Šta čekaš?", "Stavi joj prsten i poljubi je!"
P.S. Gospodin lekar je buduće mlade otac.
---

Damir K.

Ona je spavala polako sam ušao u njenu sobu i laticama ruža obeležio put ka dnevnom boravku, ujutru kad je ustla gledala je onako pospana ništa joj nije bilo jasno al je krenula ka dnevnoj sobi tamo sam sedeo ja i gledao u njeno nasmejano lice nije znala šta se dešava al joj je bilo drago seli smo i počeli da pijemo kafu od jednom je neko pozvonio na ulazna vrata kad je otvorila to je bio klinac iz komšiluka koji joj je doneo buket cveća koji sam joj kupio tek je to zbunilo pozvala ga da UDJE mali je naravno znao šta treba da radi i seo pored nje na njenom licu koje je sijalo od iznenađenja i sreće pogledao sam je i rekao sam malom da mi donese onaj balon od Helijuma koji već dva dana stoji kog nje u sobi mali ja je doneo uzel smo iglu i balon smo probusili iz njega su letele konfete kojim je bio punjen ona je gledala od jednom je videla mene kako klečim i molimn za njenu ruku počela je sva da drhti sreće prišao je mali sa prstenom dodao mi ga na moje pitanje koje još nisam završio. Rekla je da stavio sam prszrsten i eto tako sam verio devojki je
---

Slađana L.

Veridba, hm.....odem kod decka sadasnjeg muza, cisto na kafu i na 5min....samo sam ja mislila da je na 5min....u dnevnom boravku cekalo me je cvece sok kafa i grickalice....vreme je prolazilo i moram da pomenem da je datum bio 5.1.2013...../kada je otkucalo 12h....donosi mi papuce da obujem da mi ne bude hladno....pokusavam da obujem i pitam sta je br u ovoj papuci, vadim kutiju malu i otvaram u njoj naravno PRSTEN....uzimam prsten stavljam na ruku i od 6.1.2013 na Badnje dan ostajem kod njega za ceo zivot, a dosla sam samo na kafu i na 5 min....moja veridba
----

Sandra J.

Pozdrav!!! Bilo je to crkveno vencanje. Razmisljala sam kako iznenaditi supruga i time dokazati moju ljubav a i veći deo zahvalnosti njegove ljubavi prema deci i meni. Najbolji otac i suprug. Posto smo planirali cerkino krstenje dosla sam na ideju da bi mogla iskoristiti i nase crkveno vencanje. U dogovoru sa decom smo jedne noci uzeli žicu da izmerimo njegov prst dok je spavao da bi znali približni broj burme. Naravno uspelo nam je jer čvrsto spava. Polako smo deca i ja uz krstenje pripremali i veridbu. Naravno on nista nije znao. Deca su vesto skrivala tajnu. Dosao je i taj dan posle zavrsenog krstenja pop je rekao "e sad Boro stani ovde i imam jedno pitanje za tebe' gledao je u cudo nije znao sta se desava." Da li ti želis da uzmeš za zenu bas ali bas tu pored tebe sto stoji" Zacudjeno je pogledao popa i rekao"Da naravno". Krenule su krune kumovi su izlazili sa svecama a on u cudo sa suzama u ocima nezna sta ga je snašlo. Pogledao me nasmejao i zagrlio me jako poljubio "Volim te naj naj vise na svetu". Krenula je sva ta ceremonija gledao je jos uvek u cudi sta se desava i nije mogao da poveruje sta mu se dogodilo. Bio je iznenadjen kao nikada do tada a i mi sto smo uspeli u misiji iznenadjenja.I dan danas posle vise god prisecamo se toga. Ostala nam je jedna od lepih uspomena u secanja.
----

Slađana K.

Po meni najromanticnija veridba je, na nekoj lepoj destinaciji, tipa plaza.Ali moze da bude romanticno i u kucnim uslovima.
Mene je muz zaprosioza docek nove godine, i priredio mi iznenadjenje, cvece, vino, svecice po celoj sobi, a na stolu je stavio svecice u obliku srca, i latice ruza...bilo je jako romanticno kada me je pozvao da udjem i kleknuo...bilo je dirljivo prijatno iznenadjenje.Drugacije je on sve planirao ali vec smo imali dete i bila sam trudna sa drugim pa to nije bilo izvodljivo

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner