ODREĐIVANJE OBIMA PRSTA

ODREĐIVANJE OBIMA PRSTA

Za pomoć pri određivanju odgovarajuće veličine prstena možete se obratiti iskusnim zlatarima ili osoblju koje radi u zlatari. Ovo je jako bitna stavka, jer ako ne odredite dobro obim prsta, a burma ili prsten se ne mogu korigovati, izlažete se dodatnim troškovima. Kako i kada izmeriti obim prsta?
Izmerite obim prsta na kraju dana (predveče) kada oni imaju najveći obim. Nemojte meriti obim kada su vam hladne ruke, nego sačekajte da se zagreju na sobnoj temperaturi. Pri određivanju veličine prstena bitna je i širina. Širi prsten će verovatno imati i veći obim, jer pokriva veći deo prsta. Imajte u vidu i faktore koji mogu uticati na to da Vam prsten posle izvesnog vremena ne odgovara, promene na zglobovima tokom života, godišnje doba (leti ruke nateknu) i dr. Osoba koja će nositi prsten mora biti svesna da osećaj na ruci prilikom nošenja prstena neće uvek biti isti. Nekada će joj biti komotniji, a nekada tešnji.
Zato postoji još jedna solucija. Ukoliko imate prsten koji Vam odgovara u svim uslovima, možemo na osnovu njega uzeti meru.
Trudnice su u ovom slučaju u nezavidnom ploložaj. Zato bi trudnicama bilo preporučljivo da uzimaju burme ili prstenje, koje kasnije mogu proširiti ili pak smanjiti nakon porođaja. Preporuka svim trudnicama je da posle petog meseca trudnoće odlože svoje burme i prstenje iz razloga oticanja ruku.
Nikada se ne zna kada trudnici iznenada mogu nateći ruke, pa je jedino rešenje skidanje prstena - sečenje.
Čak se i prilikom sečenja prstena mora voditi računa da se seče posebnim alatom, a ne kleštima kako vas ne bi povredili i da bi se kasnije prsten mogao vratiti u prvobitno stanje.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner