Dijamant u blisteru - idealan poklon za sve prilike

Dijamant u blisteru - idealan poklon za sve prilike

Ako ste u potrazi za idealnim poklonom, nema potrebe dalje da tražite i da razmišljate. Za rođenje deteta, za diplomiranje, punoletstvo, za krštenje i za sve druge prilike je idealan dijamant u blisteru. 

Ne samo da ćete osobi, kojoj odlučite da poklonite tako nešto, jasno staviti do znanja koliko je vredna za vas, već ćete joj tom prilikom pokloniti nešto što će zaista doveka trajati. 

Zašto baš dijamant?

Smatra se da je u pitanju ne samo na svetu najpoznatiji mineral, odnosno dragi kamen, već i najvredniji, ali i najtrajniji.

Kada se bruši dijamant, odnosno seče na poseban način, a zatim i polira dijamantskom prašinom, dobije se brilijant. Pronađen je najbolji način za brušenje dijamanata, a koji je ujedno i najpopularniji, čuveni Brilliant cut. Smatra se da ovaj okrugli dijamant ima praktično savršeni sjaj, te da se na taj način njegove najbolje i najlepše osobine ispoljavaju u najvećoj mogućoj meri. 

Dijamant - cena

Najpre da napomenemo da se težina dijamanta izražava u karatima. Tačno 0,20 grama je 1 karat, a svaki dijamant se meri uglavnom na dve decimale. 

Da bi kupac bio siguran da je zaista kupio dijamant ili neki drugi dragi kamen savršene čistoće, zlatar je u obavezi da mu tom prilikom izda i sertifikat 4-c tj. seritfikat o čistoći. U tom sertifikatu će biti navedena i čistoća dijamanta, kao i njegova cena, a podrazumeva se da će zlatarska radnja, koja bude prodala dijamant, stajati iza svih tih podataka pečatom i potpisom. 

Malo je teško navesti i koja je cena dijamanta, jer njega uglavnom nije moguće kupiti odvojeno, osim kada je u pitanju dijamant u blisteru. Zato je vrlo važno i koji komad nakita se kupuje, jer će na osnovu svih ostalih elemenata da bude procenjena i vrednost, odnosno cena. 

Idealan poklon za sve prilike

U određenim slučajevima je prilično teško odabrati poklon, a da on bude i lep i koristan, odnosno da primalac bude njime zadovoljan. 

Ipak, kada je u pitanju dijamant u blisteru, onda ne postoji mogućnost da pogrešite. 

Šta je dijamant u blisteru?

Vrlo lepo upakovan dijamant je idealan poklon za apsolutno sve prilike. Specijalno pakovanje, takozvano blister, svakako mu daje i dodatnu ekskluzivnost. 

Kako za veridbu i diplomiranje, tako isto i kao poklon za punoletstvo, zatim za rođenje deteta i njegovo krštenje, ali i za mnoge druge prilike je ovo zaista idealan poklon.

Posebna je prednost u tome što mnoge zlatarske radnje nude mogućnost i da se doda jedna pločica, na kojoj će da bude ugravirano ono što kupac želi. Bez obzira da li odluči da ugravira ime osobe, kojoj poklanja dijamant u blisteru ili neki značajan datum, svakako će na taj način pokloniti nešto originalno i personalizovano. Samim tim će i osoba koja prima ovako vredan i značajan poklon sigurno biti mnogo zadovoljnija, jer će shvatiti da se neko zaista potrudio da odabere nešto vredno sa ličnim pečatom i pokloni joj.

Zašto je dijamant u blisteru idealan poklon?

Potpuno je svejedno kojom prilikom se poklanja dijamant u blisteru, jer on zaista važi za jedan od najoriginalnijih i najvrednijih poklona koji se trenutno mogu naći na tržištu. 

A njegova posebna vrednost je u tome što može u bilo kom trenutku da bude ugrađen ili u minđuše ili u narukvicu, zatim u prsten ili manžetne, a što sve zavisi od želje vlasnika. Sem toga, treba imati na umu da nije zabeleženo opadanje vrednosti dijamanata, pa u tom smislu to može biti i lepo porodično nasleđe.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner