Sortiranje po:
Izaberite kamen:

55800.00 - 297600.00

Ogrlice i lanci

Ogrlica je ukrasni predmet, vrsta nakita koja se nosi oko vrata (oko grla). Najčešće se izrađuje od plemenitih metala, a može se izraditi i od bisera ili dragog kamenja.

3
3
Ogrlice i lanci

Ogrlica - lančić kao poseban komad nakita

Ogrlice zauzimaju posebno mesto u nakitu koji krasi i govori o našem senzibilitetu i povezan je sa magijskim aspektom i vrlo je ozbiljno estetsko pitanje. Ogrlice se često poklanjaju prilikom najbitnijih događaja u životu (prilikom veridbe, prilikom donošenja bebe na svet, krštenja itd), prenosi se sa kolena na koleno i čuva se kao najveća dragocenost. Šarl Bodler je napisao pesmu "Nakit" koja ističe erotičnost nakita koji krasi žensko telo i asocira baš na lanac ili ogrlicu.

Citat:
"Kada u igri zveči podrugljivo i jasno,
taj svet što se metalom i kamenjem preliva
ushićuje me, i ja volim besno i strasno
stvari u kojima se zvuk sa svetlošću sliva."

Vrste i vrednost ogrlice

Ogrlice su savršen izbor za svaku priliku bez obzira da li tražite poklon za sebe ili za neku Vama dragu osobu. Radi se o komadu nakita sa kojim ćete na pravi način reći koliko ga volite i cenite. Ogrlice su veoma jedinstvene jer sa njima možete postići mnogo toga – oduzeti dah, izmamiti osmeh, ili, osvežiti izgled koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Ogrlice - lancici se najčešće izrađuju od plemenitih metala, a mogu se izraditi i od bisera ili dragog kamenja. Čuven je i takozvani kraljevski rad ogrlica. Vrednost ogrlice može biti velika ukoliko je urađena od skupog materijala ili je izrađena kao umetničko delo.

Izbor lancica

U Zlatari Tanasković možete pronaći ogrlice od belog zlata, kao i ogrlice od žutog zlata i u kombinaciji žutog i belog zlata, sa cirkonima, dijamantima i drugim poludragim i dragim kamenjem, zlatne ogrlice ženske, zlatne ogrlice muške, ali i zlatne ogrlice za decu. Pogledajte sve modele na našem sajtu ili nas posetite u našem prodajnom prostoru u Zemunu i pronađite ogrlicu koji Vam najviše odgovara.
Kada birate ogrlicu - zlatni lancic, birajte je sa puno pažnje, i uskladite je sa sobom. Ukoliko se odlučite za zlatnu ogrlicu sa dragim kamenom, u izboru vam može pomoći i horoskop jer postoji verovanje da svakom horoskopskom znaku odgovara određeni dragi kamen. Poznato je da se ženska odevna kombinacija ne može zamisliti bez kvalitetnog nakita. Najlepše ogrlice su upravo one koje na pravi način govore o Vašoj ličnosti. U Zlatari Tanasković ćemo Vam pomoći pri izboru koliko je god to moguće. Tako će vaše ogrlice – lančići, ali i drugi nakit postati jedna prelepa priča koje ćete se uvek rado sećati.

Cena ogrlica - lančića

Cena zlatnog lancica zavisi od nekoliko faktora - finoće zlata, rada, veličine i vrste kamena... Najvrednije, a samim tim i sa najvećom cenom su oglice sa dragim kamenjem, ali njihov izgled i utisak koji ostavljaju je neprocenjiv.

Ogrlica kao poklon

Zlatne ogrlice za žene su najtraženije na našim prostorima. Međutim, i muške ogrlice odnosno zlatni lančići za muškarce se često kupuju, naročito kao poklon u posebnim prilikama.
Najčešće se ogrlice poklanjaju damama za godišnjice veze ili braka, povodom veridbe ili rođenja deteta. Veoma su popularne zlatne ogrlice sa imenom dece.
Dobar izbor je uvek i zlatni privezak za lančić kojim ćete ogrlici dati dodatni sjaj.

Naručivanje i dostava

Ukoliko nemate vremena, ne živite u Beogradu i niste u mogućnosti da nas posetite, ili jednostavno volite kupovinu „iz fotelje“ Zlatara Tanasković nudi i opciju naručivanja nakita telefonom ili online i dostavu na teritoriji cele Srbije.

Nakon kupovine ogrlice

Uživajte u svom novom komadu nakita i blistajte u svim prilikama. Samo, ne zaboravite da brinete o ogrlici - odžavajte je prema savetima zlatara i redovno proveravajte kopče.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner