Sortiranje po:
Izaberite kamen:

23000.00 - 132000.00

Klasične burme

Zašto su klasične burme, zapravo, „klasične“?

Zbog svog vanvremenskog dizajna koji će uvek biti aktuelan.

Osim toga, klasične burme nisu samo elegantne, već su i izdržljive. Čak i ako se svakodnevno nose na ruci, očekujte da će zadržati lepotu kao prvog dana kada su kupljene.

2
2
Obične burme

Klasične burme kao simbol večne ljubavi

Još su stari Egipćani (pre 4800 godina) počeli da nose prstenje od rogozi, trske i šaši na domalom prstu, jer su verovali da se baš u ovom prstu nalazi vena koja vodi do srca. Izgled burmi se menjao vekovima, ali je njihova simbolika ostala ista do danas – krug kao simbolika Božjeg savršenstva, bez početka i kraja.

Bilo da su vam favorit klasične burme belo zlato ili klasične burme belo žuto zlato, ovo prstenje je oličenje čistoće I lepote metala od kog je rađeno. Klasične burme predstavljaju savršen način da obeležite svoje zajedničko buduće poglavlje u životu.

Budite originalni i izaberite malo drugačije klasične zlatne burme

Najčešća klasična burma je ispupčenog profila i sjajna, tzv. „srpska burma,“ koja ima i svoju istorijsku pozadinu. Po predanju, prvi građanski brak u Srbiji sklopljen je uz blagoslov Miloša Obrenovića. Navodno, izvesnom proti udovcu kojem crkva nije dozvoljavala da se ponovo venča, lično je knjaz dao dozvolu, preporučivši mu da s mladom obiđe tri kruga oko vrbe, te da će se nakon toga smatrati supružnicima. Jedino što je još morao da uradi bilo je da obezbedi burme na kojima crkva nije insistirala. Ovo nije bilo zbog rodbine i komšiluka, već da se vidi da knjaževa vlast prevazilazi mitropolitovu.

Tako je kod nas burma postala obavezan detalj kod venčanja koji je sebi morala da priušti čak i uboga sirotinja. Tada se i prvi put pojavljuje karakterističan tip svadbenog prstena sa izrazito ispupčenim profilom, obličje koje je najpre bilo posledica neveštog livenja, želja da se u njega ugradi što više zlata.

Zlatara Tanasković, srećom, ispunjava sve želje kada su u pitanju klasične zlatne burme. Ako Vi želite, možemo ih modifikovati i izraditi klasične ravne burme belo zlato, dijamantirane burme, pikovane (kada dijamantski nož udara u površinu burme), ili u nekoj drugoj boji. Čak i ako niste sigurni šta biste tačno hteli, kod nas ćete naći prelepe venčane burme sa najboljim odnosom kvaliteta i cene. Zahvaljujući bogatoj ponudi, sigurni smo da ćete naći primerak koji će Vam jednostavno “zapasti za oko.”

Zato, pre nego što izgovorite sudbonosno „DA,“ pregledajte sve naše klasične burme i stavite uvek kvalitet, udobnost i estetiku pre cene. Jer burma se nosi čitavog života i baš zato mora da bude ona prava.

U slučaju bilo kakvih saveta, nedoumica ili sugestija, slobodno nas kontaktirajte. Zlatara Tanasković je tu da zajedno sa Vama stvara najlepše uspomene!

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner