Sortiranje po:
Izaberite kamen:

-

Burme sa brilijantima - dijamantima i karbonom Weidner

Verovatno ne postoji osoba koja se nije zapitala kako bi na njenoj ruci izgledala burma sa brilijantima (dijamantima). Ako ste se prepoznali, nebitno je da li tek planirate venčanje ili ste već u srećnom braku, treba da znate da je burma komad nakita koji je predviđen da se nosi celoga života i da traje. Prsten koji ćete gledati svakoga dana ne mora da bude obična i standardizovana klasična burma - burme sa dijamantom su posebne zbog svoje sofisticiranosti i sjaja.

Ali, kako izabrati nakit za venčanje kada dođe do biranja između dijamanta i brilijanta? Postavlja se pitanje u čemu je, zapravo, razlika između dijamanta i brilijanta? Činjenica je da se ova dva pojma često upotrebljavaju kao sinonimi, ali njihovo značenje nije istovetno. Hajde da ustanovimo koje su to sličnosti i razlike.

...
16
...
16

Burma sa brilijantom ili burma sa dijamantom – kako odabrati?

Glavna razlika između dijamanta i brilijanta je u načinu sečenja. Dijamant je po svojoj prirodnoj strukturi neobrađeni dragi kamen, a da bi se dobio brilijant, dijamant mora da ima finu završnu obradu. Nakon nje, brilijanti dobijaju savršen sjaj. Ovaj tzv, rez visokog sjaja nije samo rezervisan za dijamante, već i za ostalo drago kamenje, kao što je, na primer, rubin.

Ako se pitate šta je bolje, da li burma sa dijamantima ili brilijantima, jedno je sigurno – nećete pogrešiti koju god da izaberete. Naravno, trebalo bi da se rukovodite onim šta se vama dopada, a ne šta trendovi nalažu. Osim estetike, imajte na umu da bi burma trebalo da bude, pre svega, udobna i izdržljiva. Tako, možete odabrati anatomske burme ili masivne burme oborenih ivica, koje su uvek sjajan izbor, jer su kvalitetnije i udobnije za nošenje. Kako biste se lakše opredelili, pogledajte tekst o savetima kako najlakše izabrati venčane burme.

Karbon donosi revoluciju u izradi burmi sa brilijantima

Karbonska vlakna su se pojavila još pre 150 godina zahvaljujući Tomasu Edisonu i već su tada uočene sve prednosti karbona kao materijala. Iako je od početka bio veoma prilagodljiv i svestran, tek od skoro je počeo da se koristi u izradi nakita. Većina prstenja je kombinacija metala i umetnutih karbonskih vlakana koja su postavljena unutar žljeba u metalu prstena. Kada se ovakvo prstenje nosi na ruci, nema nikakve razlike u odnosu na čist metalni nakit. Međutim, kada se izrađuje prsten od 100% karbonskih vlakana, u njemu nema primesa metala, jer je u potpunosti izrađen od karbona.

Zašto su burme sa karbonom Weidner tako jedinstvene, osim što su savršen spoj karbona, zlata i brilijanata?

  • Karbon je jedan od najizdržljivijih materijala za izradu venčanih burmi. Ako se desi da vaša burma i zadobije neke ogrebotine ili useke vremenom, ne brinite. Karbon vrlo lako može da se ispolira finim brusnim papirom.
  • Karbon je izrazito lagan materijal. Ako je vaš prsten pretežno sačinjen od karbona, u početku ćete imati utisak kao da ni ne nosite burmu. Ovaj materijal je oko 3 puta lakši od titanijuma koji se, inače, smatra jednim od najlakših metala u zlatarstvu.
  • Ako ste alergični na cink, kobalt ili nikl – sa karbonom ćete biti mirni. Prstenje od karbonskih vlakana ne prouzrokuje nikakve reakcije u kontaktu sa kožom.
  • Ne morate brinuti o finalnoj obradi, jer karbonske burme mogu imati i visoki sjaj, hrapavu teksturu ili čak i da budu gravirane po vašoj želji.

Burme sa karbonom Weidner su posebno postale popularne u poslednje vreme među muškom populacijom, jer su drugačije i jedinstvene. Radi se o luksuznim  burmama iz prestižne juvelirnice Weidner koja se bavi isključivo izradom nakita za mladence (burmama). Spoj karbona, zlata i brilijanata čini ove komade nakita unikatnim i vanserijskim. Izrada ovih burmi je inovativna i označava umetnost koja je ispred svoje epohe. Takođe, lepota i lakoća nošenja su dodatne pogodnosti burmi od karbonskih vlakana.

Ako se odlučite da ovim prstenjem ozvaničite brak, budite sigurni da na pravi način odredite obim svog prsta, jer karbonsko prstenje ne može kasnije da se sužava ili dodatno proširuje. To je možda i jedina mana ovog materijala. Ali, ako taj tehnički deo prepustite profesionalcima, dobićete svoju pravu veličinu brzo i lako. Kod nas, u Zlatari Tanasković, osim merenja obima prsta, možete dobiti sve informacije u vezi sa venčanim burmama. Vrlo rado ćemo Vam pomoći da odaberete pravi komad, a daćemo Vam i savete kako da ga održavate i ophodite se prema nakitu.

Česta pitanja u vezi sa burmama sa dijamantima i brilijantima

Koliko se menja cena ako u burme usetujemo brilijante?+

Cena burmi zavisi od broja brilijanata i njihove karataže.

Možemo li smanjiti ili povećati broj brilijanata u burmi?+

Ne može se smanjivati broj brilijanata, ni povećavati.

Možemo li mi doneti svoje dijamante da ih ugradite u burme?+

Ne, naše burme i dijamanti su zažtićeni našim sertifikatom i pečatom.

Ko nam garantuje kvalitet burmi sa dijamantima?+

Za kvalitet i karatažu dijamanata kao garant stoji renomirana zlatarska kuća Tanasković i naš direktni dobavljač sa svetskom reputacijom nemački proizvodjač burmi "WEIDNER" koji je u saglasnosti sa zakonima EU.

Koja je cena burmi sa brilijantima?+

Cena burmi sa brilijantima zavisi od više faktora, a najbitniji je sistem 4C = carat,colour,clarity i cut. Pogledajte više o tome u tekstu o Dijamantu.

Da li se mogu korigovati veličine burmi sa dijamantima?+

U većini slučajeva nije moguća naknadna korekcija burmi sa dijamantima.

Kako održavati burme sa brilijantima?+

U većini slučajeva nije potrebno neko specijalno održavanje burmi sa brilijantima, dovoljno je odmastiti ih-oprati u mlakoj vodi i sapunici. Informišite se više u tekstu Održavanje i ophođenje prema nakitu.

Da li se burme sa dijamantima mogu ostetiti, izgrebati?+

Zlato je mekan metal u koji su ugrađeni dijamanti i zlato se veoma lako moze izgrebati, pohabati, ulubiti ili na neki drugi način oštetiti. Vodite računa i skidajte burmu kada radite grube poslove.

Šta je garancija kvaliteta dijamantskih burmi Weidner?+

Prevashodno, upotreba međunarodnih standarda proizvodjača, a i Vaš prodavac stoji iza kvaliteta upotrebljenih dijamanata i materijala.

Da li garancija pokriva mehanička oštećenja nastala prilikom nošenja dijamantskih burmi?+

Garancija koju izdaje zlatara Tanasković ne pokriva mehanička oštećenja nastala upotrebom ili nošenjem istih.

Da li garancija pokriva ukoliko dijamantske burme dodju u dodir sa jakim abrazivnim sredstvima ili živom?+

U slučaju da dijamantske burme dođu u dodir sa bilo kakvim agresivnim hemijskim sredstvima nećemo biti u mogućnosti da uvažimo garanciju.

Da li u modele burmi sa cirkonima možete zameniti dijamantima?+

Da, možemo po Vašem zahtevu izvršiti zamenu cirkona dijamantima.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Back to top levo 01 Desni side baner