Sortiranje po:
Izaberite kamen:

15000.00 - 97500.00

Burme

Burme - Beograd, Zemun.
Veliki broj zadovoljnih musterija najveci su adut i pokazatelj odnosa kvaliteta i cene burmi.

1
...
1
...

Kvalitet cena i udobnost burmi.

Nemojte zrtvovati kvalitet burmi zarad cene istih , vec birajte najbolje za Vas.
Burme se uglavnom izrađuju od istog materijala i po nekom klišeu trebale bi biti iste. U današnje vreme, mladenci se odlučuju da uzmu potpuno različite burme, čak i od različite boje zlata. Zlato od kojeg se izrađuju burme je uglavnom četrnaestokaratno i oznaka mu je 585. Burme se mogu raditi i u finoći 750, a od čistog zlata se ne prave jer je suviše mekano.

Podela po preseku, obradi i boji vencanog prstena.

Postoje tri osnovne podele burmi i to na osnovu njihovog poprečnog preseka. To su ravna, poluokrugla i anatomska burma. Ravna burma je pravougaouna u preseku sa blago oborenim ivicama. Poluokrugla burma predstavlja tradicionalni oblik burme. U preseku je ravna iznutra, a spolja je blago uzvišena. Anatomska je obla i sa spoljne i sa unutrašnje strane, gde ima blagu oblinu koja delimično odvaja burmu od prsta. Znači, prsten ne steže, a koža diše, što je važno jer se burma nosi svaki dan. To je bila osnovna podela, a ima i podela po boji i obradi. Po boji, burme se dele na: bele, žute, crvene (pink) i dvobojne (belo-žute i belo-pink; ređe se prave pink-žute što govori praksa).
Po obradi mogu biti dijamantirane, pikovane, matirane...

Venčane burme

Bitne napomene:
- sve burme koje su izrađene u žutom, belo-žutom, crvenom (pink) zlatu mogu biti i u drugoj boji (beloj, pink) ili drugoj kombnaciji boja.
- pošto je dijamant simbol večne ljubavi, odnosno kamen za sva vremena, on zauzima posebno mesto. Ugradnjom dijamanta u burmu, daćete joj još veću vrednost, vredniji karakter i pravu simboliku u ovom spoju, večnosti ljubavi. U našim radnjama imate mogućnost zahtevanja ugradnje dijamanta u burmu i vereničko prstenje.

Back to top levo 01 Desni side baner